ШАЙКАТА се стяга за поредното ИЗМЪКВАНЕ от властта! Ето КОГА и КАК ще се случи! Коментар на проф. Александър Маринов:

„Идва момента, в който ГЕРБ и Борисов ще се измъкнат отново от властта“, категоричен е политологът проф. Александър Маринов.

Малката патриотична коалиция, която до този момент крепеше управлението на ГЕРБ, вече е на смъртно легло. А без „Обединените патриоти“ – пада цялото правителството. Волен Сидеров и Валери Симеонов са като обладани от някакъв необясним бяс. Взаимните им закани, обвинения и заплахи тласкат коалицията в деструктивна посока. Но това поведение на двамата лидери никак не е случайно, коментира проф. Маринов.

Има две възможни причини за деструктивната роля на „Патриотите“, смята политологът. Първата е влиянието и намесата на външни фактори, извън правителството, които да ги подстрекават. Тази причина обаче е по-малко вероятната, анализира проф. Маринов.

Затова аз залагам на втория вариант: Намерението на Борисов и партията му за пореден път да се измъкнат „по терлички“ от властта. За което им трябва поне формален повод. И какъв по- добър повод да сдадеш доброволно властта от това, че коалиционните ти партньори са в открита война помежду си.

Ето какво ще последва: Или малката коалиция на Патриотите ще се разпадне заради вътрешните разпри, или ГЕРБ ще сдадат доброволно властта с оправданието, че Патриотите създават лоша управленска атмосфера, а с такива коалиционни партньори не може да се работи.

Проф. Александър Маринов

Но независимо как Борисов ще се оправдае, крахът на поредния му кабинет отново ще е в интерес на ГЕРБ.
Защото напрежението в обществото се покачва с всеки изминал ден. Икономиката на България буксува, а населението все повече затъва в блатото на икономическата криза. Общественото недоволство срещу правителството расте. На този фон ГЕРБ неспирно се клати от тежки корупционни скандали. А за капак, белезите на некомпетентното им управление вече не могат да бъдат крити.

Най- прясно-шокиращия случай е повредата на Търговския регистър, която вече шести ден не може да бъде отстранена! Обясненията, които дават и премиерът Борисов, и шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, са, меко казано, … малоумни. Премиерът най-решително и фрапиращо некомпетентно заяви, че ще строи „склад“ за информацията от регистрите – все едно става въпрос за съхраняване на чували с картофи, а не за виртуална информация. Даскалова пък твърдо отказва да подаде оставка. За сметка на това същата се появи и проговори по скандала едва на шестия ден. Кой я знае къде се е изтягала по плажовете.

Но най- фрапиращото е, че никой от двама им – ни премиер, ни шефката на Агенцията, отговаря на двата най-важни въпроса:

– Кога Търговският регистър ще заработи отново?

– И каква е причината за тежката повреда?

Покри се и правосъдната министърка Цецка Цачева, от която шести ден вече не се чува ни вопъл, ни стон. От ведомството й казаха само, че е сигнализирала ДАНС и МВР за случая.

Леността и досадата, с която управляващите от ГЕРБ се отнасят към една толкова съкрушителна авария, са достатъчно красноречиви и означават само едно – готвят се за бягство. На този фон Сидеров още по- истерично крещи и плаши ГЕРБ, че партията му „Атака“ ще напусне правителството.

Изводът е един – корабът потъва… и мишките започват да се разбягват

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не си прав професоре!Шайката ще се държи със зъби и нокти до последно!Има още за тупане на брашнения чувал!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*