Прокуратурата направи шокиращи разкрития за трагедията с Автобуса- Ковчег! Виж Тук:

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ)е сигнализирала 5 пъти изпълнителя на ремонта обединение „Трейс-Своге“ да отстрани дефектите от пътя край Своге, където стана трагичният инцидент, при който загинаха 16 души. Въпросната фирма е ремонтирала пътя през 2016, като за извършената работа е получила 22 млн. евро.

През 2017 г. се сигнализира за повишен риск и увеличен брой пътно-транспортни произшествия на няколко участъка, един от които е този от вчера в близост до Своге. Оттогава до май тази година – такива уведомления са правени 5 пъти от АПИ.“ Това каза регионалният министър Николай Нанков след спешната среща при премиера Бойко Борисов.

Прокуратурата ще действа в три посоки– действията на водача, превозвачът и неговите задължения и състоянието на асфалтовата настилка, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Той съобщи, че автобуса е МАН и има 37 места, въведен в експлоатация през 2001 г. На 5 август трябвало да премине нов, но не е. Устатовено е, че превозвачът е действал без уведомяване на Автомобилната администрация за този курс.

Водачът има всички категории. От взетите проби става ясно, че е не е пил. До момента са огледани и разпитани  свидетели, изготвена е първоначалната експертиза за скорост. Тахограната шайба е отчела 53 км/ ч, при ограничение 40 км/ ч, съобщи Цацаров.

За конкретния случаен превоз не е имало уведомление до Министерството на транспорта. Другият проблем е техническото състояние на автобуса, който се е движил без знак за технически преглед, отбеляза главният прокурор.

Третата насока по която ще работим е състоянието на пътя, на асфалта, начина на неговото полагане и изпълнение, които са причина са ПТП, съобщи още главният прокурор.

Началника на полицията в Своге е изпратил до  АПИ и други органи е изпратил три сигнални писма за обезопасяване на няколко пътни участъка от трасето, включително и това, което е настъпила катастрофата.

„От началото на 2017 г. в този участък има 6 ПТП с 1 загинал и 6 ранени, въпреки въведеното ограничение от 40 км. ч. поради лошото сцепление с асфалта водачите губят контрол и навлизат в на насрещното и катастрофират“, пише в писмото си от 27 ноември началникът.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*