Боян Чуков: Русия и Китай с ясно послание към НАТО и САЩ: Ако ни нападнете, следва… АПОКАЛИПСИС!

Учението „Изток-2018“ ще се проведе през 11-15 септември. То няма нищо общо със съвместните руско-китайски антитерористични маневри, провеждани до този момент. Наблюдаваме един коренно различен подход на руското и китайското военни командвания.

„Изток-2018“ може да се оцени като военно предупреждение и реакция на Москва и Пекин на усложняващата се международна обстановка в резултат на агресивните действия на „дълбоката държава“ в САЩ. Руснаци и китайци ползват учението като основен геополитически инструмент за сплашване на противника. Така както прави от две десетилетия колективният Запад начело с Пентагона.

Мега военното учение „Изток-2018“ е най-мащабното военно учение от времето на „Запад-1981“ в Източна Европа. В него са включени всички военни поделения от Централния и Източния военни окръзи. Ще вземат участие Северния и Тихоокеанския военен флот на Руската федерация. Това включва малко над 300 000 човека и 1100 самолета, Въздушно-космическите сили на Русия както и спецназ от Кавказките републики. От китайска страна ще участват над 3000 военни, 900 единици въоръжения и бойна техника и 30 бойни хеликоптери и самолети. Към учението ще се включи и бронирана военна част от Монголия с многозначителното име „Чингиз хан“.

Кое е новото? „Изток-2018“ ще симулира за първи път в историята масирана атомна атака, комбинирана с предварителна интензивна употреба на тактическо атомно оръжие срещу виртуален съюзник на Москва и Пекин. Една от основните цели на учението е да се демонстрира ефикасността на използваните тактики от руснаците при употреба на руската тактическа атомна артилерия. Област, към която китайската страна проявява повишен интерес.

Руснаците промениха радикално правилата, по които се ангажират техните военни подразделения след инцидента с частната руска военна компания „Вагнер“ в Сирия. Нововъведението е стряскащо за американските военни, които имат навика да правят това, което си поискат по света. Новите правила на руските военни предполагат незабавна употреба на полева атомна артилерия преди класическия ангажимент на руските сухопътни военни части в сблъсъка с противника. По-ясно казано, една атака с хеликоптери AH64 и самолети А-10 ще бъде контрирана директно с използване на гаубични артилерийски снаряди, притежаващи неконвенционален (атомен) заряд, срещу изнесени бази на противника, от които са излетели противниковите хеликоптери и самолети.

Тази нова руска военна доктрина е инспирирана от инцидента с „Вагнер“ в Сирия. Тогава от американската авиация бяха убити 198 бойци на частната руска военна компания, които се сражаваха на страната на редовната сирийска армия.

Китайците са заинтересовани по най-бърз начин да усвоят технологията на тактическата употреба на атомната артилерия. „Изток-2018“ ще отработи химически и бактериологически сценарий. Учението включва и неутрализиране на постатомна инвазия на противника.

Монголия за първи път ще вземе участие в подобни широкомащабни военни учения с Русия и Китай. Монголското присъствие в „Изток-2018“ е ясен знак за САЩ, които се опитват настойчиво да привлекат Улан Батор в своята геополитическа орбита.

Руско-китайското учение „Изток-2018“ преди всичко има за цел да отправи ясно и недвусмислено послание към НАТО: „Повече не си играем! Изстреляйте само един снаряд срещу нас и ще ви атомизираме в самото начало на враждебните действия!“

Все пак да не забравяме, че първи американците заплашиха с подобен подход през 2003 г. Тогава министърът на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд заяви ясно, че САЩ си запазват правото да употребят тактическо атомно оръжие на бойното поле. И то срещу държави, които не разполагат с атомно оръжие.

15 години по-късно светът е друг. Военният баланс в света е друг. Обстановката в света е друга. НАТО има над какво да се замисли.

Русия и Китай притежават 60% от атомния арсенал в света. Учението „Изток-2018“ ще се проведе в сирийски интериор, което също е многозначително на фона на готвещите се провокации с химическо оръжие с помощта на джихадистите и „Белите каски“ в Идлиб…

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*