Ексклузивно! Ето какво каза президентът Радев в извънредното си обръщение към народа:

„България се управлява повече през телевизиите, отколкото през институциите. Скалъпени интриги засенчват фундаменталните проблеми на обществото. Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали. Оставките вече не са решение, а бягство от реалната отговорност.

Проблемът в държавата е системен. Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива. Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се фокусира върху най-общите проблеми на обществото“, добави още президентът.

„Гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление. Предстоят ни месеци на политическо усилие, в което всички граждани и политици имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали.

Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване. Ще вложа своите сили в диалог и сътрудничество с вас и извеждането на страната към нова перспектива на развитие“, коментира Румен Радев.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*