Нова драма за Борисов! Ето каква е тя! Коментар на Андрей Райчев:

Фойерверк на входа на сезона – така социологът Андрей Райчев определи поисканите от премиера Бойко Борисов три министерски оставки. Според него две от оставките – на вътрешния министър Валентин Радев и на транспортния – Ивайло Московски, са щели да станат факт и без трагедията край Своге, при която загинаха 17 души.

Премиерът Бойко Борисов „управлява по телевизора” – не през институции, а с „политическите есета, които чете по телевизията”, коментира още Андрей Райчев.

„Още преди месеци се говореше че Радев ще се сменя, а Московски има лична трагедия, за която ми е неудобно да говоря, но очевидно трябва да си отиде по технически причини и чисто човешки”, отбеляза социологът.

„Това е уводно действие на Борисов, виждаме началото на нова драма”, коментира Андрей Райчев. „Борисов остана без акцент. Той присъства много дълго в политиката и досега винаги е имало ясен акцент – беше отмъстител, строител, международник, което беше и най-успешната му роля. Сега няма акцент и търси новото си амплоа”, смята Андрей Райчев.

Намираме се в увода на неговия опит да направи четвъртата си роля, защото вече не може да управлява постарому, обобщи Андрей Райчев.

Патриотите са в „кърпа вързани” на Борисов. „Няма националистическа вълна, избори нищо не могат да им донесат, освен по-лош резултат или равен на този, те не могат да си подобрят положението и при всичките си караници настояват да си удължат мандата”, посочи Андрей Райчев.

„У народа се е появило чувството, че така повече не може. Хората не реагират на катастрофата със 17 загинали, а на лошите пътища и системата на договаряне”, заяви още той.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*