Радев направи за СМЯХ Борисов заради казуса с Унгария! Ето какво каза президентът:

Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС. Това каза държавният глава Румен Радев пред журналисти във връзка с позицията на страната ни по санкциите срещу Унгария, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По думите му министър-председателят е оторизиран да изрази позицията на страната ни по темата за Унгария.

„Той представлява България в Съвета на ЕС, но и аз, както и вие сме затруднени да проследим тази позиция“, заяви Радев. Той заяви, че не може да тълкува амбивалентно поведение.

„При всички случаи запушването на устата не са европейски принципи. Те работят против самия Европейски съюз“, допълни държавният глава.

По думите му въпросът за Унгария е комплексен и трябва да се разглежда в цялата му всеобхватност.

Президентът заяви, че не може да даде предварителна оценка за бъдещите трима министри в кабинета. Според него обаче е парадоксално за министър на вътрешните работи да се предлага сегашният главен секретар в министерството, при положение че досегашният министър си отива заради „мърлява работа” на полицията.

„Просто е парадоксално. Премиерът маха министъра на вътрешните работи заради „мърлявата работа” на полицията, а по закон тази мърлява работа се координира, ръководи и планира от главния секретар на МВР, който се предлага за министър”, отбеляза Радев.

Във връзка със съгласувателната процедура по указа за освобождаването на Младен Маринов държавният глава коментира, че „самият факт, че правителството най-сетне склони да изпрати писмо за съгласуване е малка крачка в битката за законност”.

Обсъждам номинации за конституционен съдия, каза още държавният глава.

„Разбира се, че проучвам различни варианти. За мен са важни не само високите професионални, но и високи морални качества и възможностите и умението да отстояваш своята позиция“, заяви Радев.

На въпрос дали има готова номинация, държавният глава отговори, че обсъжда такава.

Попитан дали би предложил гл. прокурор Сотир Цацаров, президентът отново отговори: „Както ви казах, обсъждам. Не искам към този момент да хвърлям ей така в пространството, каквито и да са имена“, допълни той.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. „Мъдрите се учат от чуждите грешки, умните от своите собствени, а глупавите не се учат нито от своите, нито от чуждите грешки.“….КОЙ РАЗБРАЛ , РАЗБРАЛ …..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*