Плевнелиев в истерия: Румен Радев е вреден за България! Ето защо статуквото е в ужас от Радев:

Президентът (2011 – 2017 г.) Росен Плевнелиев използва почти цялото си телевизионно време в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия, за да критикува държавния глава Румен Радев.

„Той е популист, иска да ни приближи към Русия, да ни отдалечи от ЕС и неговите ценности“, бе основната теза на бившия президент.

„Той е лидер на опозицията, бори се за народната любов на всяка цена. Стратегията му е вредна за страната. Руши устоите на българската демокрация. Не е добре да се води битка между два силни генерали. За мен не са тайна зависимостите на държавния глава от Москва. Ще има много сериозен сблъсък. Орбан не е наш партньор и кумир. Унгария върви по пътя на Ердоган. Там има авторитарна квазидемокрация. Орбан не е наш съюзник, освен по темата миграция“, изреди бившият държавен глава.

Росен Плевнелиев коментира и политическото напрежение около подписването на указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

„Диалогът между институциите са в основата на демокрацията. За съжаление президентът Румен Радев е един лидер на опозицията, отколкото истински президент. Той е президент популист и се бори за народната любов на всяка цена. Неговата стратегия е добра за него, но е вредна за България”, е мнението на Росен Плевнелиев.

„Радев се бори за народната любов и това е популистко. Той си е направил добре сметката, че рейтингът на Народното събрание е много малък – около 15%. Следователно едни други 85% от обществото не одобряват действията на народните избраници. Радев громи Народното събрание още от ден първи, когато ги обиди”, каза още Плевнелиев.

„За мен не са тайна зависимостите на българския държавен глава от Москва. В момента влизаме в едно много сериозно противопоставяне с Кремъл по отношение на два стратегически проекта, които са от геостратегическа важност за Русия. Ще има много сериозен сблъсък в България по тази тема. Единият е амбицията на правителството да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се притеснявам, че държавният глава ще направи всичко възможно да се противопостави на този важен ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи”, каза още Росен Плевнелиев.

„Санкциите работят. В ЕС санкциите са толкова големи, че са накарали хората и фирмите да преосмислят постъпките си. Трябва много да боли“, каза Плевнелиев за санкциите срещу Русия.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*