Проф. Боян Дуранкев: Очаква ни ШОКОВО Увеличение на Цените! Вижте какво и с колко ще поскъпне:

„От началото на годината, в сравнение с предходната, цените у нас са се повишили с 3,5%“. Това каза икономистът проф. Боян Дуранкев. По думите му в страните – членки от ЕС нормалното годишно ценово повишение е с до 2 %.

„Изглежда, че тази година България я очаква перфектната ценова буря, тъй като правителството отдавна изпусна контрола в сектор икономика“, добави още той.

„Такъв скок на цените е налице за пръв път от доста години. Той не е свързан само с енергията и не засяга само цената на хляба – през последните години много рязко нараснаха цените на жилищата, основните потребителски стоки, доплащанията за здраве и образование – т.нар неформални плащания.

Българинът гледа и напред – на хоризонта се задава нова тол система, която ще изисква плащания, а наред с това – и по-високи застраховки и осигуровки.

Дава се на концесия и основното българското летище. Всичко това са все фактори и условия, които тикат цените във възходяща посока“, обясни икономистът пред Радио „Фокус“.

„Стабилната система на данъците и на ниските доходи, които се очакваше да привличат чужди инвеститори доведоха до това, че България е на първо място по социално разслоение“, коментира още проф. Боян Дуранкев.

„У нас имаме 1 % свърхбогати и над 60% оцеляващи ден за ден, а на този фон е странно да се твърди, че стабилността и липата на промени за добри“, каза още той.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Г-н професоре, констатацията ви, че цените у нас са се повишили с 3.5%, спрямо цените в ЕС-с 2% е правилна, но забравяте, че ние сме водеща страна в ЕС, и е редно да водим и по ръст на повишаване на цените…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*