Д-р Илко Семерджиев: Здравната реформа ще бъде КРАЯ за ГЕРБ! Ето Защо:

Интересни изводи и анализ публикува бившия министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев след Националната кръгла маса за бъдещето на здравеопазването, обявени в неговия личен профил в социалната мрежа Facebook. Ето какво написа той:

„Отидох на кръглата маса за представяне на „новия“ здравен модел на Кирил Ананиев. За здравния модел не чух нищо. Ананиев като бюджетар се опита да сджурка едни числа – оказаха се грешни.

Твърди, че с едни около 700 – 800 млн. лв. събрани от допълнителна задължителна здравна застраховка ще покрие частните плащания в системата в размер на над 3 млрд. лв.

Оказа се, обаче, че това е по-малкият парадокс. В презентацията си Ананиев заяви, че нерегламентираните частни плащания са по 650 лв. на човек за болнична помощ годишно, за извънболнична помощ по 120 лв., за лекарства по 180 лв. и за рехабилитация по 300 лв., което сумарно прави 1 250 лв. на човек годишно.

За 7 млн. човека сумата става 8.750 млрд. лв. годишно, които първо се разминават драстично с другото му твърдение, че частните плащания са едва около 3 млрд. лв., а как ще ги покрие с онези фамозни 700 – 800 млн. лв., събрани от застраховките така, че хората да не доплащат нищо, вероятно ще разберем „когато му дойде времето“.

За другите абсурди няма да си направя труда да пиша след като дори числата не са верни. Напуснах кръглата маса, за да не взема да не издържа и да се изкажа на място – после ще излезе, че саботирам „реформата“. Всъщност тя ще се спомине от самосебе си, освен ако от ГЕРБ не решат да се самоубият с „идеите“ на Ананиев.“

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. 1250лв.годишно?Кои пациенти имат в предвид?Само тези ,които могат да си го позволят?А колко са те?По голямата част от българите само ще си мечтаят сега да получат здравна помощ.Няма да обяснявам защо!
    Всичко предлагано е пълен абсурд!Необмислено и леко удобно за шепа хора.Горко им на бедните!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*