Ексклузивни разкрития за убийството на Виктория Маринова! Коментар на Николай Радулов:

Труден случай за разследване. След като са минали повече от 48 часа от момента на убийството, не знаем колко от изнасилването, възможността за разкриване на убиеца все повече се отдалечава – определям я в момента на около 30-40%. Това каза коментира бившият главен секретар на МВР Николай Радулов по повод жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова – журналистка и административна директорка на русенската телевизия Ти Ви Ен.

Подобно на много други убийства, и при това, когато не е заловен веднага престъпникът, действията по него започват да се развиват много бавно, проверяват се купища версии. Обикновено, когато едно убийство не бъде разкрито по горещи следи след 24 часа, всеки следващи 24 часа с 15-20% намалява възможността за разкриването му, заяви Радулов.

От това, което ми е известно от медиите, версиите за убийството в Русе са много. Самото подхвърляне на министъра на вътрешните работи, че наблизо има психиатрично заведение, показва че и по такава версия се работи. Това е една от любимите версии, които при всяко едно убийство се излъчват – започва се с психично болните. Спомняте си, че и при случая с изнасилената и убита в Борисовата градина жена пак беше изкаран на първа линия един психично болен, а след това се оказа, че няма нищо общо. Общо взето, психично болните трудно реализират възможността си за защита и като че ли са най-удобни за обвинение и бързо приключване на делата, посочи Николай Радулов.

Той коментира и думите на премиера Борисов, че има достатъчно събран ДНК материал на местопрестъплението в Русе и е въпрос на време извършителят да бъде заловен. Трудно е само наличие на ДНК материал да доведе до положителен край на едно разследване, защото не се знае каква е фактическата обстановка и как този ДНК материал се е оказал на местопрестъплението или върху обекта – може да е резултат от предишни действия. Тук има много за разследване – не е просто една ДНК експертиза, която, хоп и ще покаже името на убиеца. Това, разбира се, е важно, когато има заподозрени лица, по които се работи – ако има съвпадение на ДНК материал, това може да подскаже на разследващите много. Но самото наличие на ДНК материали не води автоматично до разкриване на убийство, заяви Николай Радулов.

Надявам се, че се работи много точно, много съзнателно по всяка една от версиите, още повече че този случай получава международна известност – комисарят по правосъдие лично е обърнал внимание, неправителствени организации, които се занимават със засегнати права и репресии срещу журналисти, също са концентрирали вниманието си върху този случай. Всички имаме интерес той да бъде разследван и резултативно – да бъде намерен истинският виновник, да бъде арестуван и да си понесе последствията, подчерта експертът.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*