Путин с изключително важни думи за България! Ето какво каза руският президент:

Пред България се отваря нова възможност да играе ключова роля в транзита на руски газ за Европа. Това заяви руският президент Владимир Путин при встъпването в длъжност на новия български посланик в Москва.

Новоназначеният български посланик в Русия Атанас Кръстин връчи акредитивните си писма на президента Владимир Путин.

В президентското си приветствие към него Путин отбеляза: „Появяват се нови възможности за сътрудничество с България в областта на енергетиката“.

Новият български посланик Атанас Кръстин с руския президент Путин

В своята реч президентът на Русия Владимир Путин обърна внимание на руско-българските отношения и сътрудничеството на двете страни в енергийната сфера.

„През тази година България и Русия отбелязаха 140 години от Руско-турската освободителна война. През месец май Русия беше посетена от президента и премиера на България Румен Радев и Бойко Борисов, което създаде възможност за задълбочаване на икономическото сътрудничество, включително в енергийната сфера. За съжаление преди време България се отказа от проекта за газопровод „Южен поток“. Сега обаче има възможност тя да изиграе важна роля за транзита на руски газ в Европа“, заяви руският президент.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*