Татяна Дончева: Единственият начин за Промяна на Статуквото в България е…

Ще излиза книга за Борисов, в която ще се казва, че Бойко ще управлява още 20 години. Има разлика с Иван Костов, той не разчиташе на ъндърграунда да остане на власт. Той ходеше на избори. Сега ъндърграундът е на власт – едната част срещу другата част. Те са влиятелни хора. Вадиш обществените поръчки – кой взел плажа на Слънчев бряг, кой взел ТЕЦ, ЧЕЗ, Гинки-Минки и т.н., заяви тя.

България е в тежка ситуация, защото изборите не са изход. Това е положението. Ти имаш власт в ръцете на един лустросан, костюмиран, парфюмиран ъндърграунд, категорична бе Дончева. Единственият шанс за промяна е, ако в международен план се случи нещо – промени се системата. Едва тогава и у нас може да се появят условия за промяна.

Аз така знам- Младен Маринов е бил гард на Мето Илиенски. Последният има и още помощници.  Когато разкриват тази работа, ги освобождават. След което с протекциите на тъста си Камен Пенков, Светлозар Лазаров отива в НСС. И става главен секретар по времето на Орешарски, а Камен Пенков бе зам.-министър. И може ли шеф на охраната да стигне до тези висоти? Изведнъж Лазаров се появява като главен секретар на Цветлин Йовчев. И това завърши с акция на баретите в Лясковец.  И когато се оказа, че трябва да идва нова власт, Борисов отказа да го смени. И сега пак излиза на преден план за главен секретар,  припомни Дончева.

Имам познати в баретния отряд, които са ми казвали, че Маринов е бил охрана на Мето Илиенски. И Борисов знае това, но той е над тия неща. Няма натрапване. Това са хора от едно и също котило.

МВР има един проблем – да не се обижда Младен Маринов като вътрешен министър. От 2005-2006 г. агентуристите и криминалистите бяха изтикани на задни места. И сега системата се ръководи от охранителите. Но те няма да свършат работа. Това заяви Татяна Дончева.

Тя коментира и убийството на Виктория Маринова: Служителите на МВР в общи линии се справиха. Явно школата на Ваньо Танов работи. Самият той би го направил по-бързо, каза още тя. Безумната реакция на европейските политици не се нуждае от коментар. И какво се получи след реакцията на Борисов със западните посланици – нищо и половина. Един дол дренки. Още първия ден Борисов трябваше да каже, да оставят разследващите да си свършат работата, посочи Дончева пред Евроком.

От сутринта до вечерта българите имат поводи да акумулират гняв. И това избива в агресия. Който и да управлява държавата, това трябва да го отпуши. И този случай може да е капката, която прелива чашата. И започва да се чупи, безчинства. Това не води до решение, но става факт. Освен за хора, които ги галят по козината, обобщи българската картинка лидерът на Движение-21.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*