Коментар на Кеворк Кеворкян: Властта тика народа към морална катастрофа! Ето как и защо:

Психопат ли е Валери Симеонов? – както намекна един антрополог. Не си губете времето с този въпрос.
Не е. Не е и фашист, както го нарече пък един социолог. Валери Симеонов е играч – такъв, какъвто се полага на дивата ни политика.

Щял да си подаде оставката, само ако я поиска Каракачанов – който наскоро също омаза с отровни думи Народа. И Волен не остана по-назад – след Изтреблението край Своге. Тия тримата са готови да си прегризат гръцмулите. Приятен апетит. Бойко пък сам си гризе гръцмула – като се извинява вместо Валери.

Истински мръсното обаче е друго – то остана незабелязано. Според Валери Симеонов, много хора мислели като него за „кресливите майките и уж болните им деца“. Ако е вярно това, значи мръсотията, която от 30 години прокапва от българската политика, вече е поразила мнозина. И това ли успяха да направят – да ви насъскат един срещу друг? Докато ви превърнат в истински зверове.

А един работодател заплаши майките, че щял да извади срещу тях 20 хиляди работници. Какво, саморазправа с клетите деца ли му се привижда пък на тоя? И ще излязат ли работниците срещу децата? Дотам ли я докарахме?

В последния роман на Джон Льо Каре срещаме един въпрос, подходящ за случая: „До каква степен можем да се абстрахираме – в името на свободата – от човешките си чувства, преди да сме се лишили окончателно и от човещината, и от свободата си ?

Българската политика не е в състояние да произвежда нито истинска свобода, нито истинска човещина.
Обаче от години ви тика към колективна морална катастрофа.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Истина е,прав е този човек,има и такива,които ще излязат на протест в подкрепа на властта и ще се опълчат срещу децата с увреждания и майките им.Да успяха да постигнат и това,да настройват един срещу друг хората.Епидемия,война.Разединение.Разделяй и владей!Но тези,които не са си ицгубили умовете,не са изкукуригали,изтрещяли,не са се самозабравили,не са се самозачеркнали ще си напуснат работа ,но няма да отидат на протест срущу майките и болните деца,а ще отидат на протест срещу управляващата мафия,срещу Бойко,правителството,цялата шайка,олигарси,мутри,парламент,срещу системата ,убиваща всички българи,унищожаваща държавата ни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*