Стефан Софиянски: Задава се икономическа криза у нас! Правителството не знае какво прави!

„Правителството не знае какво прави.  Поради тази причина, управлението на Борисов постоянно поражда скандали и напрежение. Например кризата с КТБ, историята с ЧЕЗ, постоянната смяна на здравни министри. Изглежда така, сякаш правителството няма ясна цел. Това заяви бившият  служебен премиер Стефан Софиянски.

,,Усилията трябва да са насочени към икономическата среда – цените постоянно растат, а перспектива за икономическо развитие не се вижда. Дано се окажа лош пророк, но според мен предстои икономическа криза у нас. Проблемите на хората трябва да са постоянен ангажимент на правителството“, коментира Софиянски.

Създава се голям хаос в управлението, смята той. Според Стефан Софиянски новият бюджет е скучен, а не агресивен, какъвто трябва да бъде. ,,Новият бюджет е скучен. А трябва да бъде агресивен. Трябва по-голяма динамика и затова той трябва да е така ориентиран. Не бива да се плашим от дефицита. Трябва икономиката да почувства една сигурност и потребност на развитие“, посочи още бившият премиер.

Струва ми се, че сборът в голямата и в малката коалиция е направен много механично. Няма чувството, че са обединени в някаква обща идея. Структурата на управлението също не я разбирам. Кажете ми, Валери Симеонов за какво точно отговаря? Би трябвало да отговаря за нещо конкретно. По моя мандат разполагах само с двама вицепремиери. Просто се губи структурата на Министерския съвет. Трябва да се промени формата на управление“, разкри още Софиянски.

,,Няма значение дали са стари или нови лица. Идеята е много важна. Трябват преди всичко хора, които знаят какво правят“, отговори Софиянски относно каква би могла да бъде новата алтернатива в българския политически живот.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*