България Изригна срещу ГЕРБ! Народът иска ОСТАВКА И СЪД!

Масови антиправителствени протести заляха България! 50 града днес скочиха като един срещу непосилните цени на тока, данъците, парното, храните, горивата и водата. Народът въстана още срещу раздутата държавна администрация, срещу фашистката социална политика и сгрешения управленски модел. На много места протестиращите подкрепиха и майките на деца с увреждания, които продължават да настояват за законови промени, както и за оставката на Валери Симеонов. В часа на протестите обаче те ескалираха до масови скандирания за ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!

Във Враца протестиращи разбиха офиса на ГЕРБ, като се врязаха с автомобил във витрините на партийната централа.  В Благоевград пък обявиха гражданско неподчинение, а камион се вряза в група протестиращи, която блокира магистралата край града. По-сериозно пострадало от инцидента е едно момиче, което е със счупена ръка.

„Протестът ни не е само срещу високите цени на горивата и ударното поскъпване на данъка на автомобилите и застраховката „Гражданска отговорност“. Протестираме срещу правителството на ГЕРБ и целта ни е да го свалим“, коментираха участници в авто- мото похода.

Протестиращите организираха блокада на почти всички основни пътни артерии в страната с настояване правителството да подаде оставка. А платените телевизии на властта, естествено маргинализираха и не отразиха това основно искане.

„Всеки ден ГЕРБ бълват от глупави по-глупави закони, които искат да приемаме безропотно. То не бяха цените на тока, водата, застраховки, данъци… на всичко! Нещата вече ескалират! Народът вижда и усеща на гърба си това безумие и оттук-насетне всеки ден ще се събират все повече хора. Ще се борим до последно.“, категорични са протестиращите.

Натрупаното напрежение срещу крадливото управление на ГЕРБ ескалира и заплашва всеки момент да избухне като атомна бомба. Третият мандат на Борисов и шайката му този път ще е фатален за тях. След като и трите мандата на банкянското недоразумение бяха фатални за бъдещето на България.

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ ПРОТЕСТА В РАЗЛИЧНИ ГРАДОВЕ НА СТРАНАТА:

Със скандирания „Мафия“, протестиращи блокираха центъра на София. Точно в 14 ч оглушителни клаксони на автомобили се чуха в столичния център. Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. Булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ при т.нар. „Триъгълник на властта“ са блокирани.

Протестът на Орлов мост в София

Стотици автомобили тръгнаха на автошествие по улиците на Стара Загора. Множеството се отправи към края на града в посока Казанлък, до където всъщност имаше разрешение за протест. След като организаторите прекратиха протеста, множеството се отправи към автомагистрала „Тракия“. В 14 ч участъкът при Стара Загора беше блокиран и в двете посоки от протестиращите.

Протестиращите срещу високите цени на горивата и бедността в Благоевград обявиха гражданско неподчинение. Повече от шест часа продължи блокадата на пътя за Гърция. Затруднено беше движението по главен път Е-79 и в района на ГКПП-Кулата. Стигна се и до инцидент. Камион се вряза в група протестиращи край града. По-сериозно пострадало е едно момиче, което е със счупена ръка.

Благоевград

Най-малко хиляда коли се включиха в протестното шествие в Пловдив , което промени първоначалния маршрут и със скорост 4-5 км в час буквално блокира централната част. След това протестиращите се придвижиха до магистрала „Тракия“ и спряха движението.

В Бургас протестът затвори магистрала „Тракия“ и в двете посоки. Стотици автомобили се движат с надпис „Протест“ и включени клаксони. Голяма част от протестиращите подкрепиха и майките на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Шествието продължи до входа на автомагистрала „Тракия“. Изключително натоварен е трафикът.

Стотици шуменци се събраха пред зала „Арена“ в града срещу високите цени на горивата. Участниците в протеста блокираха улица „Марица“ и си направиха разходка по пешеходната пътека, възпрепятствайки преминаването на автомобилите. След това протестиращите блокираха движението по магистрала „Хемус“ за повече от час и в двете посоки.

А във Враца двама мъже се врязаха с кола в офиса на ПП ГЕРБ в града! Инцидентът е станал в ранните следобедни часове и полицията вече издирва около 30-годишни момчета, които са избягали от местопроизшествието на бул. Демокрация № 2. Според очевидци колата е излязла от кръговото кръстовище с висока скорост и директно тръгнала през тротоара към офиса на управляващата партия. Припомняме че преди време същия офис бе атакуван по подобен начин с лек автомобил, който влезе в помещението и след него бяха наредени бетонни саксии с цветя. Именно те са спрели новия опит да се атакува сградата. Днешният случай вече се разследва от служители на районното управление във Враца.

БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната. „Хората правилно са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протестите в редица градове на страната срещу цените на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката „Гражданска отговорност“. Тя уточни, че това е позиция на Националния съвет на партията.

ГЕРБ падат и си го знаят. Неслучайно грабят като за последно от и без това фалиралият българин. И тотално спряха да се притесняват за имиджа си. Затова и се държат все по- агресивно към собствения си народ. То не са обиди, унижения, закани, открити заплахи… към опозицията и въобще. Вдигат данъци и такси. Храните шоково поскъпват. И с цялата си наглост, се хвалят на изгладнелия народ как в бюджета имало излишъци… та затова в държавната администрация ще си раздават тлъсти бонуси.

След 10-годишно гербаджийско разграждане на държавата и духа на народа, е налице тотален разрив между власт и народ. Ето затова дните на ГЕРБ са преброени.

За днешните протести, управляващите, разбира се, някак дежурно обвиниха опозицията- че подстрекавала населението. Наясно са, че днес на улицата не са онези самообявили се за „умни и красиви“ платени протестъри, охранени от американските НПО- та, които върнаха Борисов на власт през 2014 г. Този път на улицата излезе българският народ – най-сетне готов да се бори за по- добър и достоен живот, готов да катурне прояденото от корупция прозападно колониално статукво. Защото фашисткия му нож опря до кокал.

Това западно статукво, което презрително ни гони от собствената ни страна, щом в България не ни харесвало. И най- безсрамно ни заявява, че щяло да ни замени с евтини мигранти от Африка… че да им робуват, без да протестират като нас.

Но ние няма да си тръгнем. Защото сме българи. Затова оставаме! А вие, продажното статукво, си заминавате.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*