Елена Йончева: ГЕРБ превърнаха Корупция в Норма! И тя ни Убива! Ето защо журналистката е Гневна:

„Арогантността, с която държавата се отнася към българските граждани, не е сензация. Корупцията не е сензация. Обявяването й не е разкритие. Тя вече е норма. Норма, която убива“. Това написа депутатът от БСП Елена Йончева във връзка с твърдението на на шефа на АПИ, че показания от нея констативен протокол за нередности при строителството, не е сензация.

Ето пълният текст на Елена Йончева във Фейсбук:

„Днес председателят на Управителния съвет на АПИ С.Глосов отговори по повод представения от мен пред медиите уличаващ документ за участъка на пътя до Своге, който отне живота на 20 души.

С. Глосов каза, че това не е сензация. Не е разкритие. И е напълно прав. Арогантността, с която държавата се отнася към българските граждани, не е сензация. Корупцията не е сензация. Обявяването й не е разкритие. Тя вече е норма. Норма, която убива.

Ще напомня: Констативният протокол е на експерти на Община Своге от 20.06.2017г., изпратен до АПИ, който съдържа искане за ремонт на опасния участък. Срок на изпълнение – незабавен!

В документа са изброени в седем точки проблеми с въпросния участък.

В първите две пише, че е установено износване на горния слой на асфалта и лошо сцепление, както и рисков завой с голям вираж. Иска се пълна подмяна на асфалтовото покритие. Копие на документа е предаден на прокуратурата“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*