Доналд Туск с шокиращо признание: Още една държава ИЗЛИЗА от ЕС! Ето коя е тя и защо:

Още една държава е на път да отсвири Брюксел и да напусне ЕС! След Брекзит и заканите на Италия и Унгария да излязат от организацията, разколът завладя и… Полша.

“Полекзит, тоест излизането на Полша от ЕС – такъв сценарий, за жалост, ми изглежда твърде възможен“. Това признание направи вчера не кой да е, а топ евро-атлантика Доналд Туск.

В момента на власт в Полша е консервативната партия „Право и справедливост“, чийто лидер е Ярослав Качински. Който макар формално да не заема държавен пост, всъщност здраво държи в ръцете си политиката на Варшава.

Преди няколко години Полша заедно с Унгария, Чехия и Словакия образуваха т. нар. неформален съюз „Вишеградска четворка“. Четирите страни се споразумяха да водят сходни и координирани политики по отношение на връзките си с Брюксел. Заявиха категоричната си позиция срещу приемането на мигранти и безкомпромисно защитават суверенитета си срещу мултикултурализма и джендър-идеологията, налагани от Брюксел.

Евробюрократите обаче решиха да накажат четирите държави от Централна Европа с аргумента, че прилагат политики, които са „опасни за единството на ЕС“. Брюксел ги заплаши, че ще им спре еврофондовете. Но този опит за извиване на ръце чрез наказание още повече втвърди решимостта на Вишеградската четворка.

Така се стигна до вчерашното признание на председателя на Европейския съвет – поляка Доналд Туск, който докладва, че в родината му вече текат процеси на отцепление от Брюксел. И въпреки че Ярослав Качински никога не е споменавал за излизане на Полша от ЕС, е очевидно, че политиката му върви именно в тази посока.

Към бунта на държавите от Вишеградската четворка се присъедини и Италия. На Апенините са бесни, че държавата им се превърна в предградие на Африка. Към 2018 г., мигрантите в Италия вече надвишават 400 хиляди! А Рим е принуждаван от Брюксел ежедневно да приема още хиляди нови.

Междувременно, най- силните лидери в ЕС – глобалистите Макрон и Меркел загубиха катастрофално позиции в родните си държави. Във Франция партията на евро-скептичната анти-глобалистка Марин льо Пен вече изпреварва тази на президента Макрон. А заради катастрофалната загуба на местните избори в Германия, Меркел заяви, че след края на мандата си напуска политиката.

Така че, въпросът вече не е ще просъществува ли ЕС, а Докога!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*