Не е за вярване! Ето как Горанов се Оправда за апартамента от кръстника си:

Жилището, което обитавам, не е мое. През 2012 година имаше едно неприятно земетресение, което разтърси Перник, но се усети силно и София. Тогава живеехме на десетия етаж в блок в София, децата ни бяха малки и стресът, който изпитахме, ни накара да приемем предложението на моя кръстник г-н Сариев да ползваме апартамента. Земетресението се усети доста сериозно, беше неприятно. Така министърът на финансите Владислав Горанов обясни в ефира на Нова телевизия защо живее в предоставен му от друг апартамент.

Много мислех дали това ще представлява проблем за мен, но КПКОНПИ ще прецени. Преценката ми към момента, в който съм го декларирал, е че не представлява конфликт на интереси, заяви Горанов.

Той потвърди, че синът на кръстника му Иван Сариев е работил в Министерството на финансите. За няколко месеца, след конкурс, в отдела за макроикономически прогнози. Ако е сбъркал някоя прогноза, имам основание да му се сърдя. Напусна през 2015 година, уточни финансовият министър.

Отношенията ми с г-н Сариев са доста преди да съм на публични длъжности в тази държава. Нека да се изследва – ако няма спечелени от него обществени поръчки, по какъв начин съм в конфликт на интереси, каза Владислав Горанов.

Той обясни, че е имал няколко посещения във Върховната касационна прокуратура и е запознат с факта, че прокуратурата е започнала проверка по случая с апартамента, който обитава.

В отговор на въпрос дали смята, че е засегнал нечии интереси и затова е атакуван, Горанов заяви: Не очаквайте като Лютви Местан да кажа, че съм настъпли руска мина, но вероятно все нещо съм настъпил.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*