Татяна Дончева: Некадърното управление на ГЕРБ се радва на Подкрепата на Брюксел цели 10 г.! Защо ли?!

„Аз смятам, че от 10 години ни управляват най-неграмотните и най-нахални хора и затова България трябва да плати цена. И българският народ трябва да плати цена, защото това беше негов избор„. Това заяви Татяна Дончева в свой коментар от днес.

„Шепа хора концентрираха огромно богатство, а огромната част от хората имат недостиг на средства за елементарната издръжка. Когато ти не можеш да си посрещнеш елементарните необходимости, това може да предизвика социална революция и винаги това се е случвало„, коментира Дончева.

Реформите на френския президент Макрон, които засегнаха огромната част от французите, са били прилагани и се прилагат в България, но „нашият чип е по-слугински и по-сме склонни да изтърпим всякакви лишения“, казва още лидерът на Движение 21.

„ Аз смятам, че от 10 години ни управляват най-неграмотните и най-нахални хора и затова България трябва да плати цена. И българският народ трябва да плати цена, защото това беше негов избор. Хората видяха в ГЕРБ себе си и решиха, че това ще им реши проблемите, защото някой като тях може да им помогне“, на мнение е Дончева.

Алтернативата на управлението не самовъзниква без никакви усилия. Водещ елемент в политиката трябва да е прагматизмът и желанието да се подобри животът на хората, а не политическите пристрастия.Трябва да се търси начин, по който да се увеличат доходите на населението“, заяви тя.

„Предлага се единство и го предлагат уж възрастните и учените хора. Ако имате група слепи хора, смятате ли, че тяхното единство и излъчването на водач измежду тях ще ти доведе до посоката? Българският народ е сляп от доста отдавна и неслучайно е много популярна приказката за „втория акъл“ на българина – че на него все вторият акъл му е верният, обаче първият го отвежда в други посоки. Само че в интерес на истината, запазвайки критичност към управниците в България, ще трябва да приложим тези критерии към света. Аз смятам, че нефелните български управници бяха възможни на фона на пълната европейска подкрепа…

Решенията, които се вземат в ЕК са изключително спорни и аз не знам защо сериозен човек като Димитър Радев (управителят на БНБ), когото току-що чухме, продължава да изпълнява, все едно, опорни точки на американския посланик…“

Според Дончева, банкерското съсловие и онези, които са останали уважавани в професията, трябва да направят много внимателен анализ какви процеси се развиват в Европа и в европейската икономика, защото каквото става там, ще дойде и у нас. Тя очаква, че протестите у нас ще бъдат увеличени като отражение на това, което се случва в Западна Европа.

А да се продават в момента приказки за европейски ценности за либерални и социални идеи е абсолютно безсмислено, убедена е тя.

„И най-бедният човек в България трябва да има доходи и възможности, които му позволяват сносен начин на живот и това трябва да бъде решено абсолютно прагматично, без никакъв фанатизъм, без продажби на леви и десни лозунги и вярвайте ми, ще бъде решено извън ЕНП и ПЕС. Вижте, че исканията от Париж и от Брюксел, и от Лисабон, и оттук са – вън партиите, които досега управляваха.“

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СЪГЛАСНА СЪМ С Г-ЖА ДОНЧЕВА И ПОГОВОРКАТА …………………Мъдрите се учат от чуждите грешки, умните от своите собствени, а глупавите не се учат нито от своите, нито от чуждите грешки.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*