Мутрократите от ГЕРБ в паника: Знаят си, че Падат от Власт още тази година! Разбиващ коментар:

Не трябва непременно да сте идиот, за да сте в ПГ на ГЕРБ, но все пак помага.  Крилатата фраза на Кърт Вонегът първа ми влезе в главата, когато в петък прочетох декларацията на парламентарната група на ГЕРБ на сайта им. Паниката, обзела герберите в последно време, особено след отчетната реч на президента Радев в понеделник и разкритията на Елена Йончева през седмицата, намира тук класически израз. И съвсем конкретен: зад изтърканите пронацистки филипики за Народния съд например прозира ужасът на мутрократите от утрешния народен съд над самите тях.

Дебилитетът на герберите не е тайна за никого. 24 часа след публикуването например не се намери кой да оправи на сайта им „огнетения български народ“. Има доста други граматически грешки. Истеричният, пазарски тон на декларацията, казват запознати, носел печата на „Цветана на мисълта“.

24 часа по-късно обаче липсват индикации, че Борисов се разграничава от декларацията на парламентарната си група, включително от казаното в нея за „глутницата ренегати“, които „нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт… защото освен директивите на генерал Решетников зад тях изцяло е и неговото творение президента Румен Радев“.

Така че войната е официално обявена – значи оставката на кабинета Борисов III непосредствено предстои. Нужна е готовност за бързо назначаване на силен служебен кабинет с единствената задача да не позволи на ГЕРБ да спечели отново изборите, като задейства изборно-корупционната си машина по места.

Борисов (и Цветанов) като минимум трябва да бъде задържан под стража още в стените на МС след предаването на властта. Важно е светкавичното отстраняване на герберската агентура от националните електронни медии, на първо място държавните – гарантирането на обективна информационна среда. По съвета на Ленин, първо се завладяват пощата и телеграфа.

Не е нужно да се чакат нови масови надигания като през февруари 2013 г., но те няма да закъснеят с падането на тирана. Народът е узрял. Ще се повтори поне месецът след 10 ноември 1989 г.

Откъде съм чул това? Съдейки по форумите, не само противниците на ГЕРБ, но и повечето доскорошни герберски и сини симпатизанти, разбират, че кабинетът е окончателно провален и си отива. Разбират например абсурдността на казаното в декларацията за президента Радев, който бе избран пряко от българския народ с близо два пъти повече гласове от получените от ГЕРБ с мошеничество на последните парламентарни избори. И чийто рейтинг е неизмеримо над този на премиера, правителството, парламента, и ножицата все повече се разтваря.

Хората и вдясно разбират също, че ГЕРБ няма политическо битие извън властта, т.е. най-вероятно няма да участват в следващите общи избори, макар че кметове, „които вършат работа“, може да останат.

По въпроса за гьонсуратлъка в декларацията на ГЕРБ,

всичко е като изсечено на камък в „Бай Баньо се върна от Европа“ (прошението до княза за оставката на Стамболов) и „Бай Ганьо прави избори“. Казаното от ГЕРБ за „ренегатите“ е прекрасна илюстрация на Байганьовите душевни трептения по оста „патриоти – пладнешки хайдути“ и „Цицерон, Нютон – Калигула, Тамерлан“! В ГЕРБ са най-многото бивши членове на БКП и хора на ДС от всяка българска партия. Самият Борисов е бивш майор от ДС, член на БКП, избрал партията пред службата в деполитизираното МВР. Борисов е роднина на сем. Живкови по линия на Иван Славков. Цветанов е син на шофьора на ген. Григор Шопов, дългогодишен началник на ДС, сам бивш служител на МВР. И т.н., и т.н. Ами темата за изборите на Бай Ганя! Вълнуващо е, когато животът така точно имитира литературата!

По въпроса за пещерния антикомунизъм на българското дясно, преминаващ във фашизъм –

и в тази декларация ГЕРБ симпатизира на нацистките престъпници, осъдени от Народния съд. Той е сформиран от правителството на Отечествения фронт на премиера Кимон Герогиев и военния министър Дамян Велчев, с подкрепата на НС „Звено“, социалдемократите и БЗНС Никола Петков, под егидата на съюзниците СССР, Британия и САЩ. Народният съд е българският дял от общоевропейските мерки срещу нацистките военопрестъпници, кулминирали в Нюрнбергските процеси – общо 65 на брой и продължили до 60-те години.

В тях и в цялостния процес на денафицикация през 1945-48 г. в Германия са осъдени на смърт и различни дълги срокове затвор хиляди нацистки престъпници. В хиляди местни процеси в Германия са съдени над 800 хиляди по-младши нацистки функционери и над 117 хиляди от тях са осъдени на затвор и глоби. Първоначалната идея на американското окупационно управление, с което като американец съм по-добре запознат от останалите съюзнически зони, била да съдят над три милиона души – само в американската зона.

Също само там през първата година и половина след войната са уволнени от работа 314 хиляди активни нацисти (сред които светила като философа Мартин Хайдегер), от които 65 хиляди след това са възстановени след обжалване на базата на разкритите нацистки архиви и на свидетелски показания. Нацистката партия и филиалите й са разтурени, конфискувани са имотите им, пропагандата на нацизма е забранена, паметниците му са разрушени, прочистени са държавният апарат, съдебната система – подменени са 80% от съдиите, партиите и обществените организации, бизнеса и профсъюзите, медиите и образованието. Закрити са репресивните полицейски органи, специалните съдилища, нацистките учебни заведения и научни институти.

Отделям малко повече място на това, за да се замислим какво трябва да се направи с ГЕРБ и пипалата им в различните твърди и меки власти след падането от власт и разтурянето им.

Левите колеги ще ми възразят, че американците в Германия оставили на постовете им и много нацисти за целите на борбата със Съветския съюз. Така е, но в началото студената война в Европа още не е факт, а и Америка по това време още се управлява от хората на Ф.Д. Рузвелт, много от които са социалисти, немски имигранти – искрени антифашисти, немалко са и симпатизанти на СССР. Америка още не е попаднала под черната магия на маккартизма.

И разбира се, у нас ще останат по местата си много хора, съблазнени някога в бедността си от герберския суджук или просто уплашени от бухалките на мутрите, но сега искрено готови да се поправят.

Дали пък „градските десни“ не са се поучили от печалния опит на СДС с картата с черепите от 1990 г.?

Не, не са. Проверих. Днес във Фейсбук „Да, България“ се хвали, че дясното се обединило и вече може да надхвърли 4%, но непосредствено над това пак пише за престъпленията на комунизма, остров Персин. А майката на лидера Христо Иванов, Мария Бойкикева, редактираше издаваните у нас книги по марксистко-ленинска философия, помня името й в издателското каре. И тук „на маймуни ни обръщат“, „патриоти – пладнешки хайдути“. За свое съжаление и нежносините си отиват завинаги заедно с ГЕРБ.

Фашизацията на съвременното дясно обаче е глобален феномен, кайто съм чепкал другаде и по-долу давам линкове.

Колкото до обвиненията срещу Нинова, Борисов сам ги отрича – той бе на власт над осем години през последните десет, сам си бе избрал главен прокурор (според прокурорския разговор в тоалетната) и досега не е инициирал преследване срещу нея.

Пък и не Нинова е премиер в момента – разбира се, може и да стане – та засега вниманието ни е насочено към все още действащия мутропремиер – най-корумпирания, криминално проявен, аморален, нарцистичен, антинароден и антибългарски персонаж, заемал някога този пост. С нетърпение го очаквам да позира пред камерите в раиран костюм. България ще влезе в новините. Дано с него скоро да позират и корумпираните евроначалници, които го направиха възможен със своите „конграчулейшънс, Борисов“.

Коментар на Валентин Хаджийски

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*