Аферата „Гебрев“ е част от Мръсна и Многоходова Западна стратегия! Ето каква е целта:

„В четвъртък парламентарната Комисия за контрол на службите за сигурност ще заседава по повод публикациите за връзка между отравянето на българския бизнесмен Емилиян Гебрев и случая „Скрипал“ във Великобритания“, обяви задъхан Цветан Цветанов в неделя, броени часове след завръщането си от Вашингтон.

„Съобщението на Цветанов за свикване на Комисията по национална сигурност е дошло след среща между него и държавния секретар на САЩ Майк Помпео. Става дума за привеждане в действие на наредба, дошла отвън. От което следва, че лицето Цветан Цветанов не е български политик, а българин на американска служба“, заяви Славчо Велков от БСП, който е зам.- председател на въпросната Комисия.

Велков призна, че за свикването на водената от самия него Комисия, научил от интервюто на Цветанов. И никой от ръководството на „Комисията за контрол на службите за сигурност“ не е знаел за свикваното заседание, допреди Цветанов да го обяви от тв. ефира в неделя сутринта.

А ето и повода, по който Цецо така се разбърза да свиква тази извънредна Комисията:

Според медийни публикации в британски сайтове от тези дни, през 2015 г. българският оръжеен бизнесмен Емилиян Гебрев, синът му и техен служител, били отровени в България от руски агент на име Сергей Федотов. Същият агент бил и един от тримата заподозрени за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му, твърдят британските таблоиди.

А ето каква е истината: Няколко месеца след „отравянето“ на Гебрев през 2015 г., българската прокуратура прекрати разследването по случая заради липса на доказателства. Но на 11 октомври 2018 г. разследването е подновено, след като бизнесменът пише писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което заявява твърдата си увереност, че бил натровен с новичок.

Интересно обаче защо чак през 2018 г. му е хрумнало и се е закъхарил, че три години преди това може евентуално да е бил отровен… и то тъкмо с новичок?! Още повече, че през 2016 г. Емилиян Гебрев си прави изследване в независима финландска лаборатория. Където е дал кръв и урина, за да се разбере с какво е бил отровен. Резултатите от Финландия открили в урината му единствено безобидно фосфоро- органично съединение (растителен пестицид). Т.е., нищо общо с бойното отровно вещество новичок. И това е документирано.

Днес обаче около забравения казус „Гебрев“ се развихря истински Театър на абсурда. Рано тази сутрин на спешна среща посланичката на Великобритания Ема Хопкинс привика премиера Бойко Борисов, главният прокурор Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

А след срещата главният прокурор Цацаров коментира фактите около „отравянето“ на бизнесмена и представи хронологията по случая:

На 28 април 2015 г., след вечеря с полски бизнесмени в ресторанта на хотел „Кемпински Зографски“, Емилиян Гебрев, синът му и техен служител били приети в болница със симптоми на отравяне.

Още тогава разследването установява, че има наличие на фосфоро- органично съединение по руколата, който зеленчук е част от салатата, която са яли Гебреви баща и син в ресторанта на хотела. Но от същото вещество разследващите открили и по кафе-машината в дома на бизнесмена. Става въпрос за пестицид, който се използва в земеделието за борба с болести по зеленчуците и лозята.

В крайна сметка, разследването било прекратено. Но службите не знаели до днес, че след това Емилиян Гебрев си е платил сам изследване на кръв и урина в авторитетната финландска лаборатория. Но и резултатите от Финландия потвърдили само наличието на веществото, установено и от българското разследване.

И чак две години по- късно, оръжейният бос Емилиян Гебрев се сетил да пише до главния прокурор с искане разследването да бъде подновено, защото можело отровата да е новичок. Да не би пък Гебрев да е получил умопомрачение и да е забравил за изследването във Финландия отпреди 2 г., което сам си е платил?!

Така или иначе, през октомври 2018 г. българската прокуратура подновява разследването. И чак през февруари т.г. става ясно, че руския агент Федотов бил по същото време в България (24-28 април 2015), когато Гебрев бил отровен… с руколата от Кемпински. В рамките на въпросната 2015 г. Федотово всъщност е посещавал точно 5 пъти България, така че не става въпрос за кой знае какво съвпадение. Да не говорим че няма никакво доказателство, сочещо съпричастност на Федотов към отравянето на Скрипал. Няма доказателство и че въобще Скрипал са били отровени. Но това е друга тема.

В днешното разследване на казуса „Гебрев“ участват и британските служби, които неистово се надяват да открият някаква, макар и минимална, връзчица между отравянето на Гебрев и на Скрипал… Целта им е да намерят повод да изискат от България да изгони руските си дипломати. Правителството на Борисов със сигурност ще им угоди, без да се дърпа. Между другото, британските служби все още не са доказали, че Скрипал са отровени с новичок, нито пък са оповестили данни, че отравянето е поръчано от Русия.

Припомняма, че при случая „Скрипал“ България бе сред малкото членки на ЕС, която не изгони руски дипломати… въпреки неистовото желание на Цветан Цветанов, който тогава влезе в остър конфликт с премиера Борисов по темата. Борисов пък го достраша да гони руски дипломати, тъй като Русия е третият най- голям инвеститор у нас, а първият се явява Холандия – и то не за друго, ами защото там е регистрирана руската „Лукойл“. Та затуй Борисов си е казал: Не стига, че западните ни инвеститори се разбягаха, ами остана сега и руснаците да се обидят и да си тръгнат. Затова и си направи пас по случая „Скрипал“.

Очевидно съшитата с бели конци история за „отровените“ Гебрев и Скрипал, и „отровителя“ им Федотов е по поръчка на САЩ. А целта е изгонването на всички руски дипломати от България. Ето ги доказателствата:

В неделя вечерта по тв. „Ал Джазира“ във вечерния обзор на седмицата (на английски език) съобщиха за ускореното приемане на Македония в НАТО. На практика САЩ и НАТО вече разглеждат Скопие като пълноправен член на пакта. А при последната си визита във Вашингтон нашият Цветан Цветанов е потвърдил готовността ни за изграждане на нова американска военно-въздушна база в района на Странджа. Както показаха в новините, по всяка верочтност тя ще е в околностите на с. Ясна поляна. Мястото е изключително удобно за ракетна база. От там ракетните установки на САЩ директно ще прострелват черноморието от Крим до проливите, а през Босфора и Дарданелите имат директен достъп до източноте средиземноморие. Мястото е добре защитено откъм морето – трудно достъпно е за десант. „Ал Джазира“ потвърждава, че България е подписала контракта за Доставка на 16 (шестнадесет) броя F16 block 70 с авионика, позволяваща използването на ядрени боеприпаси.

Също така съобщиха за напреднали разговори за построяването в България на две нови военноморски бази за постоянна локация на американски кораби. Явно шайката ГЕРБ ни е продала за едни 6 апартамента и 30 сребърника, като прави България ядрена и съответно – потенциална цел на ядрено нападение. А с измислената си акция за отравяне с немита нитратна рукола, САЩ целят изгонването на целия дипломатически персонал на руските представителства у нас. С което си разчистват плацдарм за военен удар срещу Сърбия от българска територия. На Балканите назрява голяма война, Сърбия е греда в очите на САЩ и цялата неолиберална пасмина в Европа. Бог да ни е на помощ.

Другата страна на въпроса е, че този мръсен американо-британски план идеално съвпада с дребно-еснафския интерес на местната им колониална администрация в България, носеща кодовото име „ГЕРБ“.

Както казахме, съшитата с бели конци отровителска афера „Гебрев – Скрипал“ ще доведе до изгонването на всички руски дипломати от България. Нещо, от което Цветанов и Борисов възнамеряват да се възползват максимално. Те ще се опитат да оправдаят предстоящата си сигурна загуба на евроизборите именно с „руската намеса“. Нищо чудно да обявят, че сам Путин е манипулирал и опорочил изборите у нас в полза на БСП, докато шпионина му Федотов трови български бизнесмени. Впрочем кампанията им в тази посока вече е налице. Вчера Цветанов го каза в прав текст, а днес и Томислав Дончев потвърди: „Очакваме намеса на Русия в българските евроизбори. От 2015 г. насам Москва не е спряла да ни атакува хибридно и да се меси във вътрешните дела на страната ни“, заявиха и Дончев, и Цветанов.

Идеята на ГЕРБ е след разгромния за тях евровот да обявят изборите за манипулирани и следователно нелегитимни. Сетне с помощта на умните и красиви НПО-грантаджии да спретнат Цветна революция и пак да вземат властта на абордаж – през задната врата и напълно незаконно. Разбира се, с подкрепата на западните си господари.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*