Официално: България Заселва Мигранти в общини с демографски проблеми! Коментар на директора на Сдружението на общините:

България ще изпълнява европроекти за трайна интеграция на бежанци на своя територия. Става въпрос за заселване за постоянно на семейства на мигранти в български общини в демографска криза. Това разкри изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова пред БНР.

Тя обясни, че не става дума за временни лагери и настаняване на големи групи хора, а за възлагане на нови ангажименти на общините при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип.

Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО, но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините, допълни Чавдарова.

Очаква се това да бъдат общини, които са заявили интерес и които имат по-тежки демографски характеристики. Те ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се – намиране на подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

„Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е“, изтъкна Чавдарова.

„Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони, подчерта Гинка Чавдарова.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Мдааааа, сега стана ли ви ясно, защо „болните“ овце в Странджа са си живи и здрави и даже агънца си имат? И защо, безродните ни национални предатели решиха, че точно в Странджа трябва да ги „разболеят“??? И че,ако не се отървем по най-бързият начин от тази паплач на соросоидна хранилка, България просто ще изчезне???

    • Точно за това си помислих в момента, в който прочетох гръмкото заглавие. Това беше ясно: обезлюдяване от българи и заселване с туземци.

  2. ТОЧНО ТАКА ! ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 208/ 2019 Г. Е ВЗЕТО ТОВА РЕШЕНИЕ ….БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ ЗНАЕ !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*