Речта на Стефан Данаилов, която разплака цяла България! Виж Тук:

Актьорът Стефан Данаилов, който страда от рак, направи силно емоционално изказване по време на дискусията в парламента относно ветото на президента Румен Радев върху бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. Държавният глава наложи вето върху текстове от Закона за бюджета, спиращи плащането на иновативни лекарства за онкоболни за следващата година, с мотива, че така се дава различно третиране на здравноосигурените лица и се засяга основно конституционно право, гарантиращо на гражданите достъпна медицинска помощ, затова и законът се връща на ново обсъждане.

Речта на Стефан Данаилов: „Ще подкрепя ветото на президента. Аз съм онкоболен и затова заявявам конфликт на интереси. Скъпи приятели, досега имах възможността да ви слушам, да ви гледам по телевизията и сега дойдох специално, за да ви предложа нещо. Не обичам този остър тон, тези скандали, когато наистина става въпрос за човешки живот. Ако 3 години съм в ремисия, не знам Господ какво ще каже след месец-два или година. Тази химия, която са ми наливали с години, вече няма да действа и ще трябва да пробвам нова.

Вие ще кажете: „ти имаш пари, ще си купиш“. Аз имам, но тези хора, които нямат? Има тук лекари, има хора, които страдат от такова заболяване. Няма начин да не сте загубили близки от тази коварна болест. Нека направим 2 групи и да се разходим из Софийската онкология и Националната хематология. Да видите какви хора са вътре. Големият процент са млади хора, които трябва да живеят, а не могат.

Свидетел съм на безсилието на лекарите, които казват „всичко опитваме и не става”. Затова не ме интересуват тези милиони, но хайде този път да направим не жест, а наше задължение. Нас са ни избирали хората и много от тях са заставали зад нашите кандидатури. И много хора също са опарени от тази коварна болест.

Обръщам се към вас като ваш приятел. Скъпи приятели, нека сменим политиката и да постъпим най-човешки. Защото това да не знаеш дали ще оцелееш е страшно. Изпитал съм го, затова го споделям с вас“, заяви Данаилов от трибуната на Народното събрание, предизвиквайки сълзи в очите на няколко депутати.

Източник: bultimes.com

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*