Плевнелиев се Нахвърли срещу Румен Радев! Ето в какво го обвини:

Държавният глава на България денонощно говори колко корумпирана е страната. Аз съм получавал обаждания от стотици делегации, външни представители, които ме питата защо да инвестират в България, след като държаният глава денонощно говори колко е корумпирана. Това каза бившият президент (2012-2017г.) на България Росен Плевнелиев в ефира на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Бъдещото решение за евентуално изграждане на нов автомобилен завод у нас стана повод за остър сблъсък между двамата президенти.

„Корупцията е навсякъде около нас – и в държавния, и в частния сектор. Но когато става въпрос за държавния глава, за етап на развитие, в който ние се нуждаем от стратегически инвестиции, най-малкото, когато се говори за корупция трябва да се дават и конкретни примери и да се иска върховенство на правото да се пожелае от страна на държавния глава една работеща система. Такива тежки думи от негова страна ни подреждат в съвсем друга лига, за съжаление”, каза още Плевнелиев.

Той подкрепи призива на президента Румен Радев да се разследват офшорните сметки на политиците. „Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип.“

По думите му държавния глава трябва да говори за проблемите, но трябва да говори и за успехите. Когато държавният глава всеки ден руши името на България, няма как да ни се получат нещата, каза Плевнелиев. Според него в ГЕРБ се направи опит да бъде решен проблемът “апартаментгейт”.

Според Плевнелиев правителството трябва да вземе мерки срещу високата цена на тока, а Радев да погледне и политическата си партия, и членовете на екипа си.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*