Топ адвокат избухна: Цацаров Пази Статуквото! Ако си вършеше работата, нямаше да има „Апартаментгейт“

Цялото това нещо е поредната „пунта мара“ и е типично в стила на Сотир Цацаров. Всичките ни контролни и законопослушни органи са изцяло корумпирани. Защо главният прокурор не е поискал тази информация по-рано и защо службите и НАП не са я предоставяли по редовния начин, без да им бъде искана?

Това коментираха пред БНР адв. Николай Хаджигенов заедно с политолога проф. Александър Маринов – член на Стратегическия съвет за развитие на президента относно поисканата от главния прокурор Сотир Цацаров налична в ДАНС информация за офшорки и имоти в чужбина на държавниците ни.

„Дори да не е лично уязвим в буквалния, в криминалния смисъл, министър-председателят, който фактически еднолично управлява държавата в последните почти 10 години, носи цялата друга – политическа и морална отговорност за всичко, което се е случвало и продължава да се случва. Той не може да „разруши Картаген“ и да построи до разрушенията една нова столица на своето господство“, каза политологът.

„Надявам се това да не е просто краят на един политик и една партия, които са символизирали тези неща през последните години, а да е обеца на ухото на всички останали“, допълни Маринов.

По думите му има две хипотези на поисканата от главния прокурор информация от ДАНС за банковите сметки и офшорките на лицата на висши публични длъжности.

„Едната е, че това е съвършено съзнателно е направено сега, но тя трябва да бъде доказана. Според мен главния прокурор разбира, че не е толкова важно какво говори президентът, а по-важно е какво е отношението, нагласата и нарастващата нетърпимост в обществото. През последните месеци поредицата от скандали, разкрития, избухващи мини, защото не може повече да се прикрива това, което се е правило дълги години – това принуждава всички да се определят. Главният прокурор избира тази линия“.

Проф. Маринов обаче е сигурен, че ако наистина се разровят тези данни, ще излязат много неща не само за управляващите в момента, но и за други – от предишни години. „Това трябва да е поука, спирачка и санкция за цялата политическа класа“, смята той.

„Нали не забравяме, че всичките тези органи и органчета имат по една тераса по 300 квадрата или нещо близко до това. Тях никой не ги проверява имат ли доходите да си купят това нещо. Очевидно са налице и куп други престъпления“, каза адв. Николай Хаджигенов.Той описа мандата на главния прокурор като „провал“.

„Цацаров е най-яростния крепител на политическото статукво във възможно най-грозния и лош смисъл на думата“, заяви още адвокатът и добави: „Той пази статуквото и дава възможност на политиците да крадат колкото могат. Ако той вършеше една хилядна част от това, което трябва да върши, щяхме да имаме безброй много нашенски политици, управляващи и не само в затвора“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*