Иво Христов: Изборите бяха Манипулирани! Ето каква е истината за победата на ГЕРБ:

Огорчен съм от изборния резултат, защото това беше победа на апатията над здравия разум. От гледна точка на историята това е едно морално поражение. Истината е, че очаквах ГЕРБ да се срине напълно, защото няма общество, което да толерира корупцията, но се оказва, че българското общество е някаква аномалия. Това сподели в сутрешния блок на БТВ избраният за евродепутат от листата на БСП Иво Христов.

„Имам резерви относно изборния резултат, защото от наблюденията си в страната не съм убеден, че това бяха честни избори. Има прекалено много свидетелства за принуда, натиск, корпоративен вот. Имаше манипулации на твърде много нива. Не бяха честни и почтени тези избори“, сподели още Христов.

„Не смятам, че Борисов спечели изборите за ГЕРБ. Спечели ги този, който контролираше комисиите и това бе Цветанов. Омерзителен е начинът, по който той бе низвергнат. Виждате, че за него сега говорят високомерно и го изхвърлиха на бунището на ГЕРБ.

„Гледам този проповедник на любовта, бивш охранител, със своята фланелка – небръснат, който обяснява как е бил братовчед си преди време, а сега е бил противниците си, обграден от охранители. Той говори кой сеел омраза. Кадрите опровергават посланието му“, коментира Иво Христов думите на премиера Бойко Борисов, че БСП са излъчили омраза по време на предизборната си кампания.

„Той /Борисов/ хвърля пачки в Ямбол, а там загуби. Ако някой спечели на тези изборите, това бе Цветанов. Той бе низвергнат, изхвърлен на бунището на ГЕРБ. Цветанов трябва да създаде фракция „ГЕРБ бушони“, коментира още Христов.

Според него, когато президентът има позиция срещу корупцията, тя е срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени – то е, защото са се припознали. Той добави, че Цветан Цветанов е спечелил изборите на ГЕРБ, но не върви това да се признае от Бойко Борисов и заключи, че резултатът от изборите не е демотивирал лидера на БСП Корнелия Нинова, а точно обратното.

Партийната тема на БСП я знаем. Има вътрешни конфликти, противоречия и пренаредена листа. Имаше и хора от апарата, които не работиха за мобилизацията. Това са проблеми на БСП. Апатията на хората е предизвикана от друг – чисто битов феномен. Изборите са за 17 човека, които отиват в ЕП и ще получават високи заплати. Това дразни всички, но европеецът мисли да гласува, за да има този вот добър резултат за него“, каза евродепутатът от левицата, като добави, че битовата логика надделява над политическото действие.

„Чух се с президента, отношенията ни са идеални от самото начало. Той ми честити победата, а и продължавам да работя по стратегическите теми. Не я съветвам Нинова, защото не съм партиен член, но обменяме мнения, за последно обсъждахме изборните резултати. Мога да заявя, че това поражение на изборите не я нокаутирало, даже напротив – станала е по-мотивирана“, каза в заключение Иво Христов.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*