Русия: САЩ групират остатъците от ИД в Сирия в нова армия!

Международната коалиция в Сирия, оглавявана от САЩ, от половин година използва бежански лагер в Сирия за подготовка на бунтовници. В момента там се намират около 750 терористи, в това число 400 от терористичната организация „Ислямска държава“. Това съобщава руският център за помирение на враждуващите страни в Сирия, позовавайки се на върнали се в освободените от ИД райони местни жители.

По тяхна информация този лагер вече половин година се използва от международната коалиция като база за подготовка а бойци, които се стичат в него от цялата страна, предаде БГНЕС. Болшинството от бунтовниците по-рано са били част от терористичните групировки ИД и Джебхат-ан Нусра. Към днешна дата в района на лагера има около 750 бойци, но гръбнакът на тези групировки се състои от 400 терористи от ИД, които с подкрепата на САЩ безпрепятствено са напуснали Рака с автоколоните през октомври. Според Центъра за помирение става въпрос за лагер, намиращ се на 20 км североизточно от град Джаср аш-Шадади в провинция Ел Хасека.

В района на въпросния бежански лагер американски инструктори създават въоръжени формирования, наречени „Нова сирийска армия“, съобщава Центърът.

Източник: glasove.com

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*