Проговори бивш съкилийник на килъра от Нови Искър: Разследването на убийството е напълно погрешно!

Никоя в Нови Искър не познава касапина Росен

Марин Ташков, лежал заедно в ареста преди години с обвиняемия за убийствата в Нови Искър – Росен Ангелов, проговори за стария си познат. Ташков, който сега живее в Шарлероа, Белгия, си спомня, че за последно е виждал Ангелов през 1999 година. Разпознал го по снимките в медиите, макар и поостарял. Ето и целият разказ на Марин Ташков:

„През цялото време след обявяването за издирване на Росен имах усещането, че този човек ми е познат. Всъщност, за да не се сетя веднага, е виновна снимката, на която той прилича на циганин. На практика, Росен е със светъл цвят на кожата и има симпатични черти, а тогава беше и с мустаци. Разпознах го по окото. Притвореното. Истината за него е, че той е с твърде произнесено его и дори прибягва до митове за това, което е вършил, а и за собствената му значимост. Твърдеше, че е гравитирал около колекторските фирми в средата на 90-те години. Кибритлия и заядлив, със самочувствието, че светът е създаден и се върти около него. Не бе добър в схватки и отнесе шамарите от едно младо момче, което не беше никакъв побойник, но му писна от заяжданиците и му вкара няколко, за което Росен не се оплака, както биха сторили повечето.

Марин Ташков, съкилийника на Росен Ангелов

Живял съм с него по 24 часа на ден, в продължение на доста месеци, докато получа оправдателната си присъда и смея да твърдя, че е способен да извърши подобно нещо. В главата му има доста сачми и разбиране, че престъплението е приключение и е достоен начин на живот, то го издига в собствените му очи и го прави герой. Ала той е умен и ако е извършил всичко описано, вероятно отдавна се е отървал от оръжието. Ако не го е направил, а е решил да си играе на Митко Палаузов, ще четем как съди България в Страсбург за лоши битови условия в килията. Няма капацитет да се изплъзне на полицията.

Ако има нещо, което не ми се връзва в цялата картинка, това е мотива.

Следствието и прокуратурата имат две големи липси и това са мотив и оръжие на престъплението.

Ако Росен е забъркан в цялата тази история, то това в никакъв случай не е на основа любов, чувства и сходни. Връзката му е била преди четири години, а оттогава е изтекла много вода.

Личното ми мнение, макар и на база на информацията от медиите е, че ако той е забъркан в нещо, то по-скоро е финансово и някой кротко е разчистил терена, като си е намерил и изкупителната жертва, която също е трябвало да си отиде.

Следствието и прокуратурата са в задънена улица и това е единствената писта, по която основно се работи и която е подхвърлена, за да се пренасочи обществената енергия.

Много силно се съмнявам, че истината ще излезе скоро на бял свят, особено ако намереният труп е на Росен. Но с такива правозащитни и правораздавателни органи, при които текучеството е почти колкото в модерен МОЛ, нещата трудно могат да се получат“., разказва още Марин Ташков.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*