Ген. Димо Гяуров със скандални разкрития за показното убийство на бизнесмена Петър Христов! Истината е Шокираща!

„Никак не съм привърженик на героичната версия за убийството на Петър Христов, а именно, че е съдействал за разбиването на „Наглите“. Много по-вероятно са останалите версии – да речем корупционните. Този човек командваше администрациите, МВР, участваше в обществените поръчки в цялата Великотърновска област“. Така бившият директор на Националната разузнавателна служба и ексдепутат ген. Димо Гяуров коментира убийството на Петър Христов. Бизнесменът, близък до ГЕРБ, бе разстрелян в понеделник пред офиса на фирмата му „Лакрима“ в столичния квартал „Манастирски ливади“.

Гяуров подчерта, че разстреляният бизнесмен не е направил кой знае какво за разкриването на групата „Наглите“ – просто е завел един от престъпниците при тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов срещу гаранции, че ще стане защитен свидетел на МВР. Ексдепутатът подчертава отново, че отхвърля тази връзка за убисйтвото на Петър Христов и заяви, че е много по-вероятно причината да се крие в корупционните му действия в цялата Великотърновска област. „Очевидно е имало недоволни, имало е недоволни, и конкуренция. Твърди се, че фирмите му съвсем не са в цветущо състояние – че има огромни дългове, че не се е разплащал с подизпълнителите и част от работниците. Очевидно е имало много причини някой да поиска да го поръча“, посочи Гяуров.

Ген. Димо Гяуров коментира показния разстрел на бизнесмена Петър Христов

„Това е стрелба по властта, по липсата на капацитет на властта да се справи с престъпността. Аз от години твърдя, че основният проблем на службите са сигурност и на МВР е липсата на капацитет, на качествен човешки ресурс, на познания и способност. Това дава отражени ев резултатите“, коментира бившият шеф на разузнаването.

Димо Гяуров коментира и провелото се вчера заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. „След 4 часа заседаване, този КСНС излезе с доста скромни решения. Според мен, не е имало за цел резултати, това е просто един пиар ход“, обясни Гяуров. „Лошото е, че последните тежки криминални престъпления се отличават с изключителна наглост, а това е показател за отношението към държавата. Тоест, извършителите смятам, че няма да бъдат наказани. Това е стрелба по липсата на власт, по липсата на капацитет за справяне, категоричен е ген. Гяуров.

„Причините за липса на този капацитет са различни – като се започне от шуробаджанащина и се стигне до липса на мотивация“, допълни още генералът.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*