Киро Японеца: Тепърва ще има още много разстрели! Връщаме се в 90- те! Ето каква е причината:

Софийският градски съд постанови условна присъда от 3 години лишаване от свобода за подсъдимия Георги Петров като поръчител на убийството на Кирил Киров-Киро Японеца. Тъстът на Петров – Марин Петров получи 9 години лишаване от свобода. Бизнесменът е бесен от съдийското решение, заради което убийците му излизат най- спокойно навън. Заплахите им били насочени не само срещу него, но и срещу цялото му семейство. Киров се притеснява най- много за синовете си.

След скандалното съдебно решение, Киро Японеца заяви категорично: „Разстрелите тепърва започват. Заради скандалните съдебни решения, като това на съдия Александра Йорданова, България може да се върне към средата на 90-те години.  Сега много убийци са на свобода, а единственото, което могат да правят, е да убиват. Те нямат друг избор! От 90- те до сега в България бяха извършени над 150 поръчкови убийства. Сега могат да се случат още много убийства, както през онези мрачни години“.

Разстреляните в рамките на 20 дни: Данъчния инспектор Ивайло Стаменов и бизнесмена Петър Христов

Според него, причината за скорошния разстрел на бизнесмена Петър Христов била, че дал показания срещу престъпна банда. Впоследствие, изтекла информация от службите, заради което бил ликвидиран.

Факт е, че само за месец, България се върна към мрачните години на 90- те, когато посред бял ден „добре облечени бизнесмени“ бяха отстрелвани като пилци. А извършителите и поръчителите така и не бяха разкривани.

20- дни преди разстрела на Петър Христов, който работил за СИК през 90- те, имаше покушение срещу данъчния инспектор от НАП – София Ивайло Стаменов. Той беше тежко ранен и прекара 20 дни в болница, където лекарите се бореха за живота му. Но, в крайна сметка, неуспешно. Той почина преди няколко дни, без изобщо да излезе от кома и да даде показания срещу палачите си. От разследването са убедени, че случаят няма да бъде разкрит. Колегите му в НАП пък са убедени, че причина за поръчковия разстрел, е акт срещу голяма фирма.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*