Делян Добрев: Йончева ме АТАКУВА, ЗАЩОТО Е РУСКО ЧЕНГЕ, а аз Пазя енергетиката на България! Бясна е, защото е ВЛЮБЕНА В МЕН, но аз я Пренебрегвам! От дете съм ЖЕРТВА НА КОМУНИЗМА! Вижте и Отговора на Елена Йончева:

Преди дни топ разследващата журналистка Елена Йончева предаде в прокуратурата документи-доказателства, че фирми, близки до Делян Добрев и зет му, са санирали сгради в Хасково и така са усвоили обществени поръчки за 50 млн. лв. С което буквално нокаутира видния гербаджия за няколко дни. Днес обаче Добрев се съвзе от шока. Окопити се и даде пространно интервю по Бтв:

„Искам да попитам Елена Йончева работи ли тя за руските тайни служби, работи ли за спъването на енергетиката в България и цели ли да дестабилизира правителството на Бойко Борисов. Искам и да я попитам дали случайно не е влюбена в мен, та вече шест месеца не спира да ме тормози по причина че не отвръщам на нежните й чувства?“, изцепи се Добрев в ефир.

Срещу конкретните данни, които Елена Йончева предаде в прокуратурата, Делян Добрев хвърли серия от жалки и абсурдни твърдения, които едва ли би могъл да докаже в съда. Като същевременно не отрече нито едно от обвиненията на журналистката!

„Тя нашумя покрай скандалите си с мен! Вижте в „Гугъл изображения“ – като й напишеш името, на всичките снимки е с мен! (Че това му твърдение е абсолютна лъжа можете да проверите ТУК) А в парламента, Йончева не върши нищо! Един проектозакон не е внесла“, посипа огън и жупел по омразната му Йончева видния гербаджия.

„Изпълнява ли Йончева поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са „превзели” хасковския кмет и той от доста време вече не е кмет на ГЕРБ? Един от тези бизнесмени стои на стола на кмета, включително физически – докато кметът стои на конферентната маса… и в присъствието на двамата се викат общински служители, за да им се поставят задачи”, разпеняви се Добрев.

Екс-министър Добрев отказа да назове името на въпросния бизнесмен, а само смутолеви, че ставало въпрос за човек, близък до Иван Стаматов, с когото градоначалникът на Хасково Добри Беливанов ходил някога си на екскурзия в чужбина.

В хаотичните си опити да удари Йончева поне с някой скалъпен компромат, но така че да не го осъди за лъжа, Делян Добрев отиде още по-далеч и заподозря журналистката в шпионаж за чужди служби. Но без да го твърди, а само под формата на въпрос: „Искам да попитам г-жа Йончева служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или чужди служби за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които няма да се случат, ако аз продължа да съм председател на енергийната комисия в парламента?продължи с въпросите депутатът, явно намеквайки за Русия. И съзнавайки пределно ясно, че за внушения и твърдения, зададени под формата на въпрос според българското законодателство не може да бъде осъден.

Той извади и снимки от предизборната кампания на БСП в Хасково. Фотоси, на които се вижда млад мъж, който, според Добрев, бил „постоянен придружител” на Елена Йончева по време на предизборната й кампания в Хасково. „Знае ли Йончева, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежал присъда за измами? Какво е вършил в предизборната й кампания и за кой контингент е отговарял този господин? За криминалния ли”, отново само попита Добрев.

Елена Йончева отказа да се включи по телефона и да отговори на въпросите, които Делян Добрев й зададе. Отговор разследващата репортерка даде малко по-късно. Какво му отговори тя, вижте в края на тази статия:

„Благодарение на г-жа Йончева излезе, че обществените поръчки в Хасково са нещо лошо, а всъщност благодарение на тях се постигнаха най-ниските цени в България”, оправда се той.

Делян Добрев защити и шуробаджанашкото назначение на братовчедка си Росица Гаргова като финансист и ковчежник на Хасковска община, като посочи, че тя е била отличена с награда за най-добър финансист от Националното сдружение на общините. Освен това всички кадри на ГЕРБ били напуснали Община Хасково, след изостряне на отношенията им с кмета Беливанов, което, според Добрев, изтривало вината му за роднинските назначения.

Добрев допълни, че „Еко Традекс Груп”, в която миноритарно участие има съпругът на първата му братовчедка – Даниел Гаргов, е започнала сериозната си дейност с обществена поръчка още преди идването на ГЕРБ на власт – за реконструкция на сметище за 10 млн. лв. през 2006 г. в Смолян, с кмет Дора Янкова (днес – депутат от БСП). Впоследствие има и друг договор със същата община през 2009 г.

На този фон, в Хасково „Еко Традекс Груп” имала няколко загубени големи търга през последните години, а спечелените били след изтеглянето на кадрите на ГЕРБ от общината.

Гаргов, който по смисъла на закона не е свързано лице с Делян Добрев, има и 1/3 участие в друга фирма – „Форуком”, която е дала кредит на бащата на Делян Добрев за изграждането на завод за пелети. Депутатът подчерта, че кредитът е с 8 % лихва, всичко построено и цялото останало имущество са гаранция и на този етап родителите му не можели даже да покриват главницата по задължението.

„Вие като теглите кредит да правите бизнес, къде отивате – при приятел да ви даде пари, в банка, където имате познат… или в някоя напълно непозната банка, където може и да ви отхвърлят?”. Така Добрев обясни защо заемът е именно от „Форуком”, а не от друга финансова институция.

„Елена Йончева е обсебена от мен, но е бясна, че не отговарям на чувствата й“, захили се Добрев на глупавата си шега.

Така или иначе, дебелите папки с доказателствата на Елена Йончева за мащабната корупция в Хасково, оглавявана от родата на Делян Добрев, вече са в прокуратурата и предстои да видим каква ще е съдбата им. Дали съдът ще си свърши работата или ще покрие поредните крупни измами и далавери на поредния нагъл и крадлив гербаджия.

ЕТО КАКВО ОТГОВОРИ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА НА ВЪПРОСИТЕ НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ ОТ ТАЗИ СУТРИН:

Припомняме, че депутатът от ГЕРБ й зададе 4 въпроса, свързани с предизборната й  кампания в Хасково. Къде е пребивавала по това време, с кое лице от криминалния контингент е на снимки, била ли е в имението на Цветан Василев и обслужва ли интереси на трима бизнесмени от Хасково, за да води компроматна война срещу него.

„Не работя за български нито за чужди служби. За мен това беше изненада. Ако работех за български служби, премиерът Борисов щеше да знае това. Хотелът се казва „History“ („Хистори“). През цялата предизборна кампания съм била само там. По лицето, за което говорите: Трябваше да видя снимката, за да разбера за кого говорите. Снимката е от среща на ловно-рибарския съюз. Човекът, който е на снимката, е член на това дружество и беше водещ на тази среща. Той не работи за мен, не е член на предизборната кампания. Аз нямам представа за неговото минало. Нямам представа за кои бизнесмени говори г-н Добрев. Ако той има някаква информация, че има нередност в общината, нека внесе сигнал в прокуратурата. Моята битка не е срещу Добрев, а срещу общината“, заяви Йончева. Предала съм всички уличаващи документи и други доказателства в прокуратурата.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*