ЕС си поиска обратно парите за оградата на границата с Турция!

Във Външно министерство официално е депозирано писмо от Европейската комисия, в което се посочва, че “европейските средства, отпуснати за “ограничаване на бежанския поток” не са разходвани съгласно регламент 13-354/2016. На по-прост език, това означава, че стартира процедура по връщане на европейското финансиране от 160 милиона евро, което бе ползвано за строежа на оградата с Турция, както и за техника за видео-наблюдение.

Езикът на писмото е завоалиран и дипломатически, но точно това значи. Очаква се българското правителство да преведе обратно парите, с което въпросът ще приключи. В случай, че това не стане, сумите ще бъдат удържани от други плащания, или ще се заведе дело в Европейския съд. Управляващите от ГЕРБ крият писмото и ще се опитат да замажат случая като отрекат значението му и си направят свои си тълкувания. Но до момента такива писма винаги са завършвали със санкции.

Комисията се оказа, че е гледала филма на Елена Йончева предварително, като е запозната и с част от материалите, които не са излъчени. Чиновниците били потресени как без никакво безспокойство, пред камерите на медиите, бежанци си прескачат оградата. А повиканата “Гранична полиция” се явява 2 часа по-късно. “Питайте тоя дето построи стената, защо така става”, коментира един граничен полицай, когото показаха в гръб.

Всичко това най-вероятно означава оставки в правителството, може дори цялото да си иде. Въпрос на дни е опитите за лъжи да рухнат…

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*