Циркът продължава! Съдът взе скандално решение в полза на крадливия кмет от ГЕРБ Марин Рачев!

Съдът зарадва крадливия кмет на Септември Марин Рачев с втора добра новина. След като вчера гаранцията му беше драстично намалена от 250 000 лева на 130 000 лева, днес скандалният градоначалник от ГЕРБ беше възстановен на работа!

Апелативният съд преценил, че ако отново се върне като кмет на община Септември, Марин Рачев нямало да си опитва да укрива доказателства за престъпленията си. Нито пък щял да повлияе върху показанията на свидетели. Припомня, че преди дни Рачев беше арестуван по обвинение, че е откраднал 13 млн. лева от общината чрез фирми на свои роднини, като подправял документи за търгове за обществени поръчки.

Както вчера, така и днес Марин Рачев напусна съдебната зала с усмивка до ушите. Пред съда заяви, че си е пуснал болнични до началото на април, но щял да съдейства на разследването.

Историята с крадливия гербаджия започва да става все по- трагикомична. Но, за съжаление, целият цирк е за сметка на джоба на данъкоплатците. Защото никоя институции не повдига въпроса за откраднатите 13 млн. лева, за които съобщи прокуратурата при ареста на Рачев. Явно, ще си останат за него. Е, разбира се, след като бутне където и на когото трябва. Никой няма да проверя също как кмета Рачев със заплата от 1000 лева ще си плати глобата от 130 000 лева (250 000 лева първоначално).

За капак, вместо Апелативният съд да потвърди отстраняването му от длъжност, най- невъзмутимо го върна обратно на нея. Въпреки крупните престъпления, в които беше уличен. А гражданите на Септември, от чиито джоб са откраднати 13- те милиона, дори не се разбунтуват срещу крадливия си градоначалник. Под строй организираха протести в негова защита. Явно, сковани от страх, че не бива да скачат срещу феодалния господар в града. Той ще продължава да си върши работата толкова добре, както и досега. А те ще бягат, подгонени от глада и мизерията, да стават бели роби във фермите във Великобритания. Където ще ги експлоатират и третират в пъти по- зле от добитъка в стопанството.

Ето това представлява България на деветата година от управлението на ГЕРБ. Защото това, което се случва в Септември, се случва повсеместно. От прокуратурата признаха, че са заринати от сигнали срещу крадливите кметове на ГЕРБ. Но дори някой да бъде все пак арестуван, „грешката“ бързо бива поправяна от съда – пуска ги под гаранция и ги връща пак на работа.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. GOLIAM LISIK E TOZI TSVETAN TSVETANOV,KAK SE OBLIZVA NA SNIMKATA S MARIN4O I DANIEL4E,BOIKO ZASTO SI ZATVARIASH O4ITE

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*