Скандал! Вместо в Затвора, Делян Добрев влезе в „Булгартрансгаз“! Добрев оглави дружеството с хората си от „Кумгейт“!

Делян Добрев сложи ръка върху „Булгартрансгаз“ ЕАД след внезапната кончина на директора Георги Гегов. Двама от роднините на скандалния депутат от ГЕРБ и бивш енергиен министър, които се прочуха покрай аферата „Кумгейт“, вече заемат ключови позиции в управлението на газовата компания.

Таня Захариева става изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД на мястото на починалия Георги Гегов. Тя се прочу покрай скандала с родата на Делян Добрев„Кумгейт“, тъй като е сред основните фигури в него. Захариева до скоро беше шефка на Общинския съвет в Хасково. Тя е сред основните функционери на ГЕРБ в града. А по времето, когато Делян Добрев бе енергиен министър, тя влиза в управителния съвет на държавното дружество „Булгартрансгаз“.

Друг познайник от „Кумгейт“ – Владимир Малинов, пък е избран за нов член в управителния съвет на газовата компания. До момента той оглавяваше „Правен отдел“ в дружеството.

Наглостта на управляващите от ГЕРБ наистина минава вече всякакви граници! Първо, Делян Добрев продължава да е депутат, въпреки че Конституционният съд обяви, че незаконно заема длъжността. Той обаче отказа да напусне Парламента. И продължава да ходи на работа. Че даже и оглавява Комисията по енергетика в Народното събрание.

Второ, всички останали лица, замесени в „Кумгейт“, като Таня Захариева, Владимир Малинов и пр, не само продължават да заемат високи общински или държавни постове. Но получават и повишение в кариерата!

Преди месец депутатката от БСП Елена Йончева предаде цялата документация по „Кумгейт“ на прокуратурата, но оттам – пълна тишина!!! Междувременно Добрев и родата му продължават да завземат все нови и нови позиции в държавата.

Корупционните безобразия на ГЕРБ вече излизат извън границите на малка България и станаха достояние на целия Европейски съюз. Неслучайно редица държави (Австрия, Белгия, Холандия) поискаха еврофондовете за държавата ни да бъдат спрени – защото евро-парите им захранват единствено и само олигархията, а не се използват за повишаване икономиката на страната.

Германия и Холандия пък твърдо се изказаха против приемането на България в Шенген заради липсата на правосъдие и вихрещата се мащабна корупция.

„За 10 години в България няма никакъв напредък в правосъдната реформа. А борба с корупцията почти отсъства“, това са основните заключения от мониторинговия доклад на ЕК за правосъдието и борбата с престъпността у нас.

Нямаме икономика. Нямаме правосъдие. Имаме само чудовищна корупция, а нейното лице е ГЕРБ! Изводите са на ЕК, както и на лидерите на Австрия, Белгия, Холандия, Финландия и Германия. Изводите оставяме на вас! 

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*