Мафията ГЕРБ в действие! Ето как леля Гинка от Пазарджик купи „ЧЕЗ- България“ под носа на Енергийния Гигант „Енерго-Про“! Била Кума на министър Теменужка Петкова! Виж Тук:

Фирма, собственост на кумата на енергийната министърка от ГЕРБ Теменужка Петкова, купи бизнеса на ЧЕЗ в България! О, Чудо!!! Пазарджишката фирмичка на Гинка Върбакова, както се казва въпросната гербаджийска кума, успяла да спечели търга, като преборила предварително спрягания за логичен победител чешки енергиен гигант „Енерго- Про“.

Чешкият милиардер Яромир Тесарж, собственик на „Енерго- Про“, вече обжалва сделката. А основният му аргумент е, че пазарджишката фирма „Интерком Груп“, собственост на Гинка Върбакова, няма достатъчно активи, възможности, капацитет и познания да върти подобен високотехнологичен бизнес. За 2016 г. те са едва 90 000 лева. Но въпреки това, държавата предпочела нея вместо чешкият гигант Енерго- Про.

„Повече от 20 години работя в Източна Европа и досега не бях срещал такъв абсурд“, коментира собственика на енергийния гигант Яромир Тесарж.

(Така е г-н Тесарж, със сигурност никъде другаде в Европа няма да видите толкова нагла и крадлива шайка като ГЕРБ!)

Подплашена от разрастващия се скандал, тази сутрин енергийната министърка Теменужка Петкова побърза да подаде оставка. И дори най-чистосърдечно си призна, че познавала повече от 20 години собственичката Гинка Върбакова. (Е, как няма да я познава, като й е кума!) 🙂

А дали държавата ще направи нещо по въпроса, за да развали скандалната сделка, тепърва ще видим. Пък и бъдете сигурни, че енергийният милиардер Яромир Тесарж няма да се остави лесно на … Гинка от Пазарджик.

Яромир Тесарж, собственик на Енерго- Про

Явно вече минала през процедурата „герберско комбене на канче“ и „строг партиен инструктаж“, Теменужка Петкова занарежда от тв. екрана, че правителството и българската държава не били в течение със сделката. Но как така няма да са в течение, като на финала именно те трябва да я одобрят? Все пак електропреносната ни мрежа е със специален статут- „от стратегическо национално значение“!

Ние от Skandalno.net не смеем и да си помислим, че Теменужка и кумата й Гинка си правят каквото си искат с българската енергетика, без някой да им търси отговорност? Или пък, ако не дай Боже, това е точно така, защо имаме министър- председател тогава? И какво прави ГЕРБ във властта, след като не контролира какво правят министрите му?

Сякаш гледаме повторение на миналогодишния скандал „Кумгейт“ около депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев и неговата рода. Да видим обаче дали парламентът ще гласува освобождаването на подалата оставка Теменужка Петкова, или и с нея ще постъпят както с Добрев – Ще я върнат на работа, като теглят майните на Конституционния съд.

България се е превърнала в разграден двор и феодално село! Министрите, депутатите, кметовете от ГЕРБ и техните роднини, си правят каквото си поискат.

Министър- председателят Бойко Борисов тотално е абдикират от вътрешната проблематика в страната и се вълнува само как по-акуратно да слугува на западните си господари. Вътрешните държавни дела е поверил на вицепремиера си Цветан Цветанов, който пък се интересува само как да налапа още милиони от оградата по българо- турската граница. Но така, че да не го погне прокуратурата, тъй като с единия крак вече е на подсъдимата скамейка. Сиреч: Не му е лесно и на него! 🙂

Ако още си мислите, че България е държава, то… ГОЛЕМИ СТЕ БУДАЛИ! Живеем в Западна(ла) колония, поверена от евро-американските си господари на местен мафиотски административен псевдо-елит, наречен ГЕРБ! Вижте историята на Латинска Америка и ще се уверите, че разлики няма.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*