Край на Мистерията! Ето кой е ИСТИНСКИЯТ Купувач на „ЧЕЗ- България“! Не е Гинка, нито пък Теменужка! Истината е Брутална:

Съпругът на новата собственичка на ЧЕЗ- България Гинка Върбакова – Славчо Върбаков, се оказа човек на СИК.Навремето същия въртял общи фирми със знакови фигури от криминалната групировка. Това разкри енергийният експерт Еленко Божков, бивш шеф на ДКЕВР.

Славчо и съпругата му Гинка Върбакова от Пазарджик пък повече от 20 години са в близки отношения с енергийната министърка в оставка Теменужка Петкова. Това призна самата тя, след като доброволно се отказа от министерския си пост заради скандалната сделка по продажбата на ЧЕЗ- България на фирмата на Върбакови.

Сделката е дотолкова скандална, че успя да изненада дори най-крадливия топ-кумец в държавата – шефа на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Щом му съобщиха по време на тв. интервю кой е новият собственик на ЧЕЗ, той първоначално помисли, че става въпрос за фалшива новина.

„Не мога да си представя как една фирма от Пазарджик, с 90 000 лева активи и 11 000 лева загуби, ще купи най- големият енергиен бизнес в България“, изуми се в ефир Делян Добрев.

Реакцията му обаче е доста странна, тъй като сделката би трябвало да е минала през енергийната комисия в парламента, която той лично оглавява, коментира Еленко Божков.

Всъщност, фирмата на Гинка Върбакова „Интерком Груп“, няма почти никакъв опит в енергетиката, коментира още експертът.

Нещо повече: Финансовото състояние на семейство Върбакови е много влошено. Преди няколко години Гинка и Славчо губят няколко имота заради неплатени ипотеки. Банката им ги отнема и ги продава на търг.

Върбакови дължат пари и на още една банка. Имат и големи задължения към НАП, поради което, друг техен имот в момента е под запор.

Въпреки шокиращите данни за финансовия фалит на семейството, Гинка Върбакова се похвали, че фирмата й „Интерком Груп“ ще получи кредит за стотици милиони евро от международна банка. С тези пари възнамерявала да плати сделката за купуването на ЧЕЗ- България.

Теменужка Петкова набързо подаде оставка

Повече от ясно е, че семейство Върбакови са подставени лица. Въпросът е на кого?

След като вчера на бърза ръка енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, за да се покрие от скандала, се оказа, че самото й назначение като министър никак не е случайно. Премиерът Бойко Борисов неволно се изпусна, че с Теменужка били приятели повече от 20 години!

Петкова пък припряно се впусна да обяснява пред медиите, че българското правителство нямало нищо общо със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България. Премиерът нищо не знаел.

Но е твърде невероятно Теменужка Петкова да е подписала скандалната сделка на своя глава.

И едва ли щеше да се вдигне шум около аферата, ако не беше чешкият енергиен гигант „Енерго- Про“, основен кандидат- купувач на ЧЕЗ- България. Собственикът, чешкият милиардер Яромир Тесарж, веднага се впусна да обжалва сделката. Той вдигна шум и по медиите, като заяви, че оперира в цяла Европа, но за първи път в кариерата си вижда подобен абсурд.

Кой е истинският нов собственик на ЧЕЗ- България? Ние залагаме, че името му започва с инициалите Б.Б. 

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Майка ви Мафиотска мръсна аз…..Мамицата му аз ,малко е да го разкъсаш на парчета!

  2. Братя,защо се подвеждате и гласувате за ГЕРБ?Страх ли…..Пари ли?Да не си загубите работата ли?Или сте толкова тъпи същества???!!!

  3. В целият свят няма толкова алчен и крадлив премиер.бойкооо борисооов, къде ще го занесеш това богатство,не знаеш ли, че наследниците ти ще го платят с лихвите ? Целият български народ те чумосва,а ти си мислиш, че червеният конец на ръката ти ще те спаси!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*