Разкритие: Купувачката на ЧЕЗ ГИНКА НАТРУПАЛА БОГАТСТВО ОТ С*КС ТЕЛЕФОНИ!

Всички знаят за Гинка Върбакова от края на миналата година

Най-одумваната бизнесдама в България в последно време – Гинка Върбакова, която бе избрана за купувач на електроразпределителния бизнес на чешката компания ЧЕЗ в България е натрупала първоначалния си капитал от стопанисване на с*кс телефони. Това разкриват запознати с биографията на 42-годишната дама и съпруга й Славчо.

Преди дни бутафорната фирмичка на семейството от Пазарджик „Интерком“ сензационно бе избрана от управата на ЧЕЗ за купувач на бизнеса на чешкия енергиен гигант в България. Сделката е на стойност 320 млн. евро, а по-голямата част от парите Гинка и мъжа й Славчо ще вземат от банка срещу залог на активите на електроразпределителната фирма.

Многомилионната енергийна далавера вече взе първа жертва – министър Теменужка Петкова подаде оставка. Оказа се, че двете с Гинка са приятелки от 20 г. и министърката дори кумувала на дружката си от Пазарджик.

Любопитен детайл е, че Върбакова и мъжът й Славчо са влезли в енергийния бизнес едва преди 7 години, когато стартират изграждането на проекта „Елшица“ – две фотоволтаични мини-централи с мощност от 2.5 мегавата. Бизнесът с фотоволтаици (легален начин за източване на държавата) носи добри печалби на сем. Върбакови. Според отчетите на свързаните с тях дружества те са спечелили над 1 млн. лв. през 2016 г.

Дали обаче тези пари са достатъчни за придобиването на електроразпределително дружество с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и над 3 млн. потребители? На този въпрос следва да отговорят НАП и ДАНС, които вече стартираха проверка по сделката за бизнеса на ЧЕЗ. Не че цитираните служби не са го сторили вече и следите на сделката не водят към Бойко Борисов… Но, нейсе!

Гинка Върбакова: Не съм подставено лице!

Не фотоволтаиците обаче, а бизнеса със с*кс телефони е донесъл първите голeми пари в семейство Върбакови, сведителстват техни познати. В средата на 90-те години, когато джиесемите все още бяха рядкост, а кабелните оператори не предлагаха в списъка си канали с порно-програми, Гинка и Славчо навлизат в бизнеса с импулсни телефони.

„Държаха няколко от най-оборотните с*кс линии, които рекламираха с карета във всички вестници. Наемаха жени, които да пъшкат в слушалката на мераклии и правеха луди печалби от зажаднелите за инт*мни преживявания българи“, спомнят си познати на сем. Върбакови.

В периода 1996-2000 г. Гинка и Славчо стопанисват над 150 импулсни линии и имат договори с „Мобиком“, „Мобилтeл“ и все още нераздържавената БТК.

„Освен с*кс телефони, те държаха и телефони за врачки, запознанства, народни лечители и всякакви други дейности, от които се вадеха пари. Тогава все още нямаше определен таван за максималната стойност на минута разговор по импулсен телефон. Те притежаваха линии, за които се плащаше по 4.80 лв. на минута. Все пак обаче повечето им линии работеха на 2.40 лв.“, твърдят стари познати на нашумялата бизнес фамилия от Пазарджик.

През 2001 г. сем. Върбакови се изтегля от бизнеса с импулсна телефония, тъй като приходите от тази дейност започват да падат главоломно. Освен това тогавашните служби за сигурност стартират проверки в няколко фирми на Славчо Върбаков заради съмнения, че източва БТК чрез фиктивен телефонен трафик.

„Доколкото си спомням, имаше съмнения за създадена организация от държавни служители, които звънят от служебните си телефони на импулсните номера на Гинка и мъжа й и оставят отворена за 1 час телефонната слушалка. Обвинения за източени стотици хиляди левове от БТК обаче не бяха повдигнати, тъй като още в началото разследването бе прекратено с мнение на прокурор, че липсват данни за умишлено престъпление“, разкри запознат с бизнеса на съпрузите.

Шефката на модна агенция „Визаж“ Евгения Калканджиева също си спомни, че навремето Върбакови са се занимавали с импулсни телефони. Шестата по хубост в света разкри, че преди години имала договор с фирма на Славчо Върбаков, която трябвало да осигури импулсни номера за гласуване в реално време за конкурса „Мис България“. Заради технически гаф обаче линиите не тръгнали. И гласуването на хората за това кое момиче е достойно да се окичи с короната, пропаднало.

След оттеглянето си от бизнеса със с*кс телефони семейството се преориентирало към строителния бизнес и вдигнало няколко жилищни и офис сгради в Пазарджик в периода 2003-2007 г. Печалбите обаче били малки и Върбакови впрегнали всички ресурси в енергийния бизнес и изграждането на фотоволтаични централи.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*