Доктор Димитров се разплака на излизане от ареста! Ето какви бяха първите му думи + Позицията на Прокуратурата по случая:

Пловдивският лекар Иван Димитров беше освободен от ареста срещу подписка. На излизане от ареста, той даде първото си изявление пред медиите.

Доктор Димитров не сдържа сълзите си и се разплака. Той заяви, че не е убиец. Схватката му с крадеца Жоро Девизов била на живот и смърт: „Или той, или аз“, каза лекарят пред медиите.

Медикът разкри също, че има две прободни рани в крака, които апашът му нанесъл с нож.

Днес от прокуратурата в Пловдив обаче заявиха, че доктор Димитров ще бъде съден за убийството на крадеца Жоро Девизов. Според обвинението, лекарят превишил законната самоотбрана. А след като стрелял по бандита, се обадил на свой приятел, за да прикрият уликите – да съберат гилзите и да почистят кръвта от двора на кооперацията, където се е случило убийството.

От прокуратурата съобщиха, че доктор Димитров прибрал и измил ножа, с който крадеца му нанесъл две рани.

Пистолетът на медика е незаконен, както и боеприпасите за него.

Убийството и схватката с крадеца се случили не в дома на лекаря, а в двора на жилищната кооперация. Поне половин час Димитров наблюдавал как Жоро Девизов тършува в гараж на друг негов съкооператор. Но не се обадил в полицията, а отишъл да се разправя с него, като взел със себе си незаконния си пистолет.

Според прокуратурата, фактът, че убийството е станало в двора, а не в дома на лекаря, означава, че медикът е превишил законната неизбежна самоотбрана. Затова и ще бъде съден.

Оказа се също така, че в нощта на убийството съпругата и децата на доктора не са били вкъщи, а извън града, на гости в пловдивското село Крумово.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*