Извънредно! ГЕРБ в истерия: Искат да ни свалят от власт! Започва се утре!

„Премиерът Борисов бе прав. Някой иска да свали правителството. Това всичкото е режисирано“, заявиха от ГЕРБ на извънреден брифинг в парламента.

Управляващите заявиха, че с изненада научили, че за утре се подготвя протест срещу сделката с ЧЕЗ. За организирането му от ГЕРБ обвиниха БСП, които подкрепяли конкуренти на Гинка за сделката с ЧЕЗ. Опозицията се опитвала да насъсква хората срещу правителството и да плаши с увеличение цените на тока, заявиха още от ГЕРБ.

Междувременно, новият енергиен гуру на България – Гинка Върбакова, е в Чехия, където ще финализира сделката с ЧЕЗ. Пазарджишката бизнесдама се похвали, че разполага с финансиране на покупката. Също така, щяла да пита ЧЕЗ дали държавата може да получи дялове от акциите на дружеството.

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова също призна, че до една седмица Гинка вече ще е официалният собственик на активите на ЧЕЗ в България. Остава само да се изясни въпроса дали държавата може да се включи в сделката.

В същото време, вицепремиерът Цветан Цветанов пък говори точно обратното. Че сделката с ЧЕЗ все още била под въпрос, тъй като трябвало да се изяснят някои неща.

Официално: Гинка е новият биг бос в родната енергетика

Изобщо, бъркотията сред управляващите е пълна. От ГЕРБ не могат да се разберат кой какво да говори. Цветанов твърди, че държавата не можела да се меси в сделката. Борисов пък изведнъж реши, че държавата трябвало да се намеси.

Така или иначе, единственото сигурно нещо е, че Гинка Върбакова до седмица влиза във владение на енерго- дружеството. От ЧЕЗ също заявиха, че сделката е финализирана.

Без отговор остана въпроса кои банки, все пак, ще финансират пазарджишката фирма на Гинка Върбакова. От Българската банка за развитие твърдят, че не са обещавали кредит. От ЧЕЗ пък казват точно обратното, че са получили писмо от въпросната институция, която гарантирала пари за фирмата на Гинка. От останалите две банки си мълчат.

Положението е „куче влачи рейс – диря няма“.

Бойко Борисов пък преди седмица се закани, че оставка няма да подава. Имало някакви „гадове“, които клатили правителството, но нямало да им позволи да го съборят.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*