Цветан Цветанов категорично: България също ще изгони руски дипломати! Трябва да сме солидарни със Запада!

След като вчера Бойко Борисов привика посланика ни в Москва Бойко Коцев за инструктаж, стана очевидно, че управляващите от ГЕРБ се готвят да предприемат още една стъпка към скъсване на дипломатическите връзки с Русия. А именно – експулсиране на руски дипломати от България.

Това разкри днес вицепремиерът Цветан Цветанов. От думите му стана ясно, че най- вероятно и България ще гони руски дипломати. Ето какво коментира вторият в ГЕРБ за позицията на България по скандала с отровения шпионин Скрипал:

„Ние сме солидарни с Великобритания и трябва също да излезем с политическо решение. Не можем да говорим за детайли и факти по случая – това ще се изяснява. Но тук се взима геополитическо решение на високо ниво. България е част от евроатлантическия пакт и изповядва тези ценности“.

Какво става ясно от думите на вицепремиерът Цветанов?

Първо- че все още няма никакви налични детайли и факти по случая с отровения шпионин Скрипал. А обвиненията на Великобритания срещу Русия са напълно голословни.
Второ – имайки предвид първото- гоненето на руските дипломати няма никаква обосновка, освен геополитическа.
Трето- щом сме в съюз с Великобритания и САЩ, трябва да докажем, че сме им верни, като на свой ред също изгоним руски дипломати – нищо, че все още няма нито едно доказателство за съпричастност на Русия към отравянето на шпионина Скрипал.

Впрочем, такива доказателства едва ли ще се появят изобщо. За големите и влиятелни държави като САЩ, Великобритания и Германия, няма да е проблем да се извъртят и изведнъж да прекратят истерията по случая. Но за държавица като България ще е фатално, ако така категорично развали дипломатическите си отношения с близка държава като Русия. Защото Москва гледа на Запада хладнокръвно, като на потенциален партньор, на който е допустимо да прави компромиси за да извлече икономическа полза. Но с България нещата стоят по друг начин. За руснаците ние, въпреки икономическата ни незначителност, сме братушки. А когато те предаде брат ти – боли! И често го намразваш!

Евроатлантическата шайка на ГЕРБ има за задача да унищожи отношенията между България и Русия

Посещението на руския патриарх Кирил у нас за 3 март беше руски опит за разведряване и стопляне на отношенията между двете страни. Но управляващите от ГЕРБ – верни синове на Запада и евроатлантическите ценности, се постараха да провалят „разтапянето на ледовете“.

Така се стигна до гневния, но справедлив изблик на патриарх Кирил, който заяви, че е обидно руските жертви за Освобождението на България да бъдат съпоставяни с литовци, украинци, румънци, финландци и пр. Уточни, че въпросните литовски, полски и финландски войни всъщност са били руски гарнизони, съставени предимно от руски войници, дошли тук от въпросните територии. И въобще не са били доброволчески отряди, дошли да ни освобождават. Повод за недоволството на патриарх Кирил стана признанието на премиера Бойко Борисов, че се обадил на ръководителите на Украйна и Литва, за да им благодари, че ни освободили от турците.

Явно западната директива е дипломатическите отношения между България и Русия да бъдат окончателно унищожени. Това става ясно от поведението на управляващите от ГЕРБ и на най- изявеният евроатлантически лобист Цветан Цветанов. Все пак, вицепремиерът съвсем наскоро беше на инструктаж във Вашингтон, където обезателно са го подковали идеологически и със съответните опорни точки.

И още едно доказателство в подкрепа на горното ни твърдение: Да си припомним как миналата година, когато България уличи Турция, че най-грубиянски се меси в изборите ни, премиерът привика посланик Надежда Нейнски в София. Но тогава така и не се стигна до гонене на турски дипломати от страната ни.

И защо сега трябва да го правим? Освен ако не е външнополитическа поръчка на Запада, възложена на протежетата им от ГЕРБ. Преди дни руският външен министър Сергей Лавров заяви, че експулсирането на руски дипломати, е по заповед на Вашингтон.

Затова не е никак случайно, че точно Цветан Цветанов най- яростно настоява да гоним руски дипломати.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ама тая дървена глава и марионетка Цветанов защо не се скрие дълбоко!?Защо му дават думата и го канят из телевизиите!Забъркан е с всички мафиоти и корумпирани мутри от ГЕРБ!Всъщност това е лицето на тази партия-мутри и мафия!

  2. Физкултурнико,когато започваш да говориш за евроатлантическите ценности заприличваш на
    „краставицата “ на Мирчо Кришан.Май не ги разбираш. На малкия пръст на Бойко не моеш да се премериш.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*