Френски Генерал със сензационно Разкритие: Три държави Скалъпиха Аферата „Скрипал“ за да обвинят Русия! Ето кои са те:

Отровеното семейство Скрипал

Тезата, че Русия стои зад отравянето на двойния шпионин Сергей Скрипал „не заслужава и капка доверие“, пише френският генерал Доминик Делаверд в своя статия. Според него, атаката най- вероятно е била извършена от службите на САЩ, Израел или Великобритания.

Защо му е на президента Путин да поръчва атака срещу бившия шпионин на ГРУ, който той лично е помилвал и разменил с Великобритания още през 2010 г.? При това, атака със забранено бойно отровно вещество, само 2 седмици преди изборите? И в разгара на сраженията в Източна Гута, заради които целият Запад вече беше скочил срещу Русия?, пита риторично генерал Делаверд. А на всичко отгоре, толкова нескопосана атака… Изключително подценяващо спрямо руските служби e да бъдат заподозрени в такава издънка!, пише още френският военен експерт.

„От отравянето на Скрипал и хвърлянето на вината върху Русия най-голяма полза имат израелските служби“, разкрива сензационно генерал Делаверд.

Израел е настръхнал срещу съюза между Русия, Иран и Сирия. Президентът Нетаняху направи многобройни срещи с Владимир Путин, в които се надяваше да го убеди да се изтегли от Сирия. Но това така и не се случи. Нещо повече! Заради руската намеса на страната на Башар Асад, Израел и САЩ не могат да осъществят плана си за разделянето на Сирия.

От дискредитирането на Русия по скандала „Скрипал“ е силно заинтересован и Вашингтон. Най- малкото защото САЩ се надяват така допълнително да влошат отношенията й с ЕС. Това е изцяло в техен интерес, коментира генерал Делаверд.

Генерал Доминик Делаверд

Великобритания пък е силно зависима и от САЩ, и от Израел – не би могла да им откаже услуга. На Острова живее третата най- многобройна еврейска диаспора в света. Посолството на Израел има огромно влияние в британските медии, така че за тях не би бил проблем да завъртят и дирижират медийната истерия около „Скрипал“.

Според френският генерал, е невъзможно да се докаже, че веществото „Новичок“, използвано срещу Скрипал, е произведено именно на територията на Руската Федерация. До 2007 г. съществуването му било тайна за широката общественост . Тогава руският химик Вил Мирзаянов издава книга, озаглавена State Secret, в която разкрива пред света за отровата „Новичок“. Публикува и няколко нейни формули в подкрепа на твърденията си. До момента обаче, никакъв друг източник не е подкрепил думите на Мирзаянов. Така или иначе, формулата става обществено достояние.

Иначе, официално над 20 държави по света изследват и могат да произведат „Новичок“, но Русия не е сред тях. След разпада на СССР, тя била задължена да унищожи целия си резерв от веществото, а това се случило под прякото наблюдение и участие на САЩ.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*