САЩ: УДРЯМЕ СИРИЯ до 72 часа! Русия: Ще Стреляме и Сваляме всяко АМЕРИКАНСКО ХВЪРКАТО – от Самолети до Ракети!

72 часа остават до атаката на САЩ и западните им партньори срещу Сирия. Вашингтон все още не е представил никакви доказателства за извършена химическа атака в сирийския град Дума на 7 април. САЩ не разполагат и с разрешение от ООН за извършване на удари по Дамаск. Но това очевидно няма да ги спре. От вчера САЩ и западните им партньори струпват убойни армади край бреговете на Сирия в готовност да изстрелят стотици ракети срещу страната.

Русия пък е категорична, че ще унищожи всяка ракета, самолет и кораб на САЩ, който си позволи да обстреля Сирия.

На заседанието на ООН вчера се разрази жестока дипломатическа буря между представителите на САЩ и Русия. Руският посланик в ООН Василий Небензя изнесе обширен доклад, в който заяви, че няма никакви данни за извършена химическа атака над сирийския град Дума. А тази позиция на Москва е подкрепена и от „Червения полумесец“.

САЩ и западните им съюзници Англия и Франция пък изобщо не представиха никакви доказателства за своята теза. Самите те наричат химическата атака „предполагаема“. Но въпреки това, са категорични, че ще нападнат Сирия.

Миналата година, на 4 април, САЩ отново нанесоха удари по цели в Сирия, заради предполагаема химическа атака – този път в Идлиб. И тогава нямаше никакви читави доказателства за употребата на химическо оръжие. Но въпреки това, САЩ се възползваха, за да нанесат удари по стратегически цели в Сирия.

Очевидно е, че янките са решили да разиграят същия сценарий и тази година. С тази разлика, че сега Доналд Тръмп се закани американската операция в Сирия да е по- продължителна и мащабна, а не да се ограничава с нанасяне на еднократни удари. Целта на САЩ и Западът е да оправдаят пред международната общност присъствието си в Сирия, защото за разлика от Русия и Иран, тях никой не ги е поканил легитимно в региона. А крайната цел на Вашингтон е  да разделят страната. Но този път Русия е с много по- твърда и категорична позиция. А именно: Москва ще отгорови реципрочно на американските самолетни и ракетни атаки срещу Сирия.

„Ако вие категорично сте взели решение да осъществите в Сирия незаконна военна авантюра, въпреки, че ние все още се надяваме, че ще размислите, то сами ще отговаряте за тези свои действия“, заяви вчера в ООН руският представител Василий Небензя.

Нека си спомним, че по абсолютно същата схема през 2003 г. САЩ и Западът нападнаха и Ирак, като представиха фалшиви доказателства пред света, че Саддам Хюсеин притежава оръжия за масово унищожение. След нахлуването им в Ирак, такива оръжия така и не бяха открити. Президентът Саддам Хюсеин беше обесен – без съд и присъда! А броят на цивилните жертви само за периода 2003 – 2011 г. надвиши половин милион, по данни на самите САЩ. А към днешна дата жертвите са над 1 милион. 

През 2015 г. бившият британски премиер Тони Блеър, който взе решението Великобритания да се включи във военната операция срещу Ирак, се покая пред света за действията си: „За всичко това съжалявам, скърбя и се извинявам повече, отколкото можете да си представите“. Закъснялото с повече от десетилетие извинение на Блеър обаче едва ли имат значение – освен за гузната му съвест. Защото и тогава е знаел, че няма абсолютно никакви основания за нападението над Ирак.

Същият сценарий сега Западът готви и в Сирия. С голямата разлика обаче е, че сега зад Сирия стоят Велика Русия… и нейният харизматичен Президент Владимир Путин. Москва си върна позициите на международната сцена. Където играе все по-ловко и талантливо. А въпреки паническите опити на Запада да я притиска, преимуществото на Русия във военната област е безспорно.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*