Татяна Дончева с шокиращи разкрития за властта: Държавата е в колапс! Бойко Борисов загази и няма да се измъкне!

„Давате държавата на мутрите да я управляват и после казвате: Ау, какъв ужас! Днес вият като линейки едни журналисти и политолози, които активно съдействаха всичко това да се случи. Сега се ослушват и казват: „Я, тука няма да разваляме сделките на Пеевски“. Защо? Ами защото Пеевски държи на верижка половината кабинет“, категорично отсече Дончева и допълни: „Борисов се е натресъл в цялата тази ситуация и няма как да се справи“.

„Няма как да бъде измислено правителство, по-зависимо от външни интереси. Когато външните интереси ви знаят сметките в чужбина, далаверите тук, миналото, вие сте абсолютно прочетена книга”, категорична беше тя.

Тя направи анализ на реалната политическа и икономическа обстановка в страната ни, според която всички институции са в колапс и не работят, защото властта назначава там некадърни и мързеливи хора. Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години.

„Има драматична загуба на институционален капацитет в България. Държавните ведомства работят хора, които не са подготвени да работят за това, за което им се плаща. Има цели сектори, които се ръководят от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в здравеопазването, проблемът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там. У нас изглежда, че има много нерешими проблеми, защото сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, защото бяха жестоко наритани“, каза още Татяна Дончева.

Управлението на затворите е много трудна работа и винаги е била организирана от малко на брой разбирачи. Последният разбирач, който работеше в системата на затворите ген. Петър Василев почина. Другитя, който разбира, беше Милети Орешарски. Уволниха го, защото е брат на Пламен Орешарски. Не са много тези, които са готови да работят там с желание. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в ефира на БТВ.

„В последните 10 години има много сериозна кадрова криза. Сегашните действия на ръководството на затворите ми се струва смехотворно“, подчерта тя.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ее така но и ти им помогна !!прост и страхлив е Народа ..иначе и ти няма да се изказваш нагоре на долу ,сговорене не става

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*