Тотален Резил заради простотията на ГЕРБ! Брюксел отказва на плаща за алкохола и танцьорките на Младежкия форум в София! Познайте за чия сметка ще бъдат!

Скандалът се разраства! „Брюксел няма да плаща водките на Софийския младежки форум“. Под това заглавие излезе нова статия в позиционирания в Брюскел сайт Еуроактив, който се финансира по програми на Европейската комисия и се смята за нещо като официално издание на Комисията.

Статията е на първа страница на изданието и отново се фокусира върху излагащите България моменти от провеждането на Младежкия форум в София. Европейската комисия ще плаща само за кафетата и закуските по време на младежката конференция в София, провела се преди седмица. Няма да се плаща за твърдия алкохол и сметката за нощния клуб с полуголите танцьорки, които ще бъдат покрити от българските данъкоплатци“.

Това става ясно от информацията на Еуроактив, който се позовава на свои източници в Европейската комисия, цитирани от Медиапул.  Младежката конференция в София (17-19 април) е платена предварително с пари на ЕС. Еврокомисията обаче си резервира правото да направи одит на разходите и да не покрие част от сумите, включени във финалния финансов доклад.

ЕК твърди, че младежите са били представени на конференцията и във всички дискусии. “Вижте, младите хора са имали възможност да представят своята работа пред хората, които взимат решенията. Младежите са присъствали в публиката, макар да не са били на сцената“, коментират от ЕК.  “Комисията не е замесена (в историята с полуголите танцьорки) и отпуснатите европейски пари не покриват нощните партита, които са се провели между сесиите на младежката конференция“, заявява представителят на ЕК.

Няма да бъдат платени и водките, защото европейските пари покриват само закуските и кафетата на конференцията. Според източника от ЕК на официалната част от конференцията не е била сервирана водка, а само умерени количества трапезно вино.

Скандалът с конференцията избухна след разкритията на президента на Европейския младежки форум Луис Алварадо. Пред европейския  Еуроактив той разказа, че Младежката конференция под егидата на Българското председателство е „унищожила труда на няколко генерации европейски младежи и е показало пълно пренебрежение към младите хора изобщо“.

Алварадо обяснява, че за първи път не са били платени билетите на участниците в конференцията, а те ще си чакат парите после. Той напомня, че България е взела пари от ЕС за нейното организиране. Неплатените билети са създали големи проблеми за хората в неравностойно социално положение, които са се чудили как да дойдат изобщо в София.

Младежите не са били допуснати като говорители в нито един панел от дискусиите, допълва Алварадо. За сметка на това е имало твърд алкохол, сервиран още по време на конференцията, което е елиминирало част от по-неустойчивите участници от ранните дискусии на следващия ден. Българското председателство е организирало посещение в клуб с „полуголи“ танцьорки за участниците след дискусията за равенството на половете.

Вицепредседателят на Българския младежки съвет Райчо Райчев потвърди твърденията на Алварадо. Той допълни, че българските организатори на конференцията са докарали доброволци, които да стават и аплодират премиера Борисов по време на речта му.

Българските институции не отричат за водките, нощния клуб и самолетните билиети. Те твърдят, че конференцията е била много успешна и младите хора са били включени във всички дискусии.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*