РЕВОЛЮЦИЯ в ЕС! Юнкер и Меркел ВЪВ ВОЙНА със САЩ заради РУСИЯ! Какво се случва?! Виж Тук:

Неистова паника разтресе САЩ! Васалният им ЕС е на път да скъса синджира и да се прегърне с Русия. Повод за истеричния страх на Вашингтон стана вчерашното ШОКИРАЩО изказване на председателя на Европейската комисия Жан- Клод Юнкер. От думите му стана ясно, че Европа се готви да направи остър завой в политиката си спрямо Русия. И още: Настроенията в Европа се променят. Особено след като икономиката на Стария континент пострада тежко от последните санкции, които Вашингтон наложи на Москва.

„Трябва да възстановим връзките си с Русия. Русия е важен играч. Няма дневен ред за сигурността на Европа без Русия. Не ми харесва настоящата риторика от Студената война“, коментира Жан- Клод Юнкер.

В речта си шефът на Европейската комисия каза още, че Русия със сигурност не е „някаква си регионална сила“, както я определи през 2014 г. тогавашният американски президент Барак Обама. Според Юнкер, е крайно време европейците да се научат да комуникират с руснаците: „Трябва да се научим да говорим с руснаците на равна нога, очи в очи“.

Според Жан- Клод Юнкер, ролята на Европа в международен план значително намалява. А причината е чисто икономическа. Сега повече отвсякога Стария континентът има нужда от нови съюзници, а не да си създава врагове.

„Ние, европейците, си мислим, че сме шефовете на света. Но забравяме, че сме малки и слаби. Защото загубихме икономическа мощ. Само за десетилетие от 25% от световния БВП, икономиката на ЕС падна на 16%- 18% от световния БВП“, завърши шефът на Европейската комисия Юнкер и потресе партньорите си от другата страна на Атлантика.

Политиката на Вашингтон през последните години целеше забиване на клин между Европа и Русия. Европейските лидери кимаха и се съгласяваха със САЩ – нямаха особен избор. До тази година. Новата порция санкции, които Белия дом наложи на Кремъл, буквално разтресоха падащите икономики на Германия и Франция. На срещата между Ангела Меркел и Тръмп преди дни, немската канцлерка най- после призна проблемите на Германия и призова, макар и с половин уста, че е време да се подобрят отношенията с Русия.

САЩ не крият, че една от най- важните доктрини във външната им политика, и в миналото, и сега, е да възпрепятстват по всякакъв начин сближаване между Русия и Германия. Именно това е най- големият страх на янките! Но усилията на Вашингтон ще отидат на вятъра. Защото германската икономика вече силно страда от разрива с Русия.

Показателен е фактът, че въпреки огромният натиск на САЩ, Германия не се отказа от газопровода „Северен поток“- 2. Тя дори вече издаде всички необходими документи за строежа.

В разгара на кампанията на САЩ и Великобритания за прогонването на руски дипломати, Германия се отчете едва с … четирима. При това тихомълком. След което, пак без да вдига много шум, назначи на тяхно място четирима нови руски дипломати. Меркел се опитва, все още лицемерно, да демонстрира съпричастност към политиките на САЩ. Но дори скромните усилия, които полага в тази посока, са с видимо нежелание.

Явно Европа няма още дълго време да е съпричастна към унищожителната за самата нея американска политика на конфронтация с Москва? Защото, единственият, който печели нещо от това, е Вашингтон! Като печели не само за сметка на руската икономика, но и за сметка на европейската. А васалното подчинение на Европа е съвсем обяснимо – континентът е окупиран от американски бази, а политическите елите на отделните ЕС-държави са здраво впримчени в агентурната мрежа на ЦРУ.

И въпреки това, явно инстинктът за оцеляване на тези елити вече проговаря. Защото е очевидно, че в Европа назряват ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ. Но за да се случат, ще са необходими много усилия, тъй като янките няма да сдадат позициите си на Стария континент без бой.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*