Евростат изнесе ШОКИРАЩИ данни за МИЗЕРИЯТА в България! Ще ви се ДОПЛАЧЕ!

Шокиращи данни за бедността и социалното неравенство в България, публикува вчера авторитетната европейска агенция „Евростат“! Според изнесените данни 30% от българите живеят в тежки материални лишения. Което означава, че нямат достъп и пари да си закупят най-елементарни стоки и услуги, които се приемат като жизнено необходими!

Оказва се, че България е и страната с най- голямо социално неравенство в Европейския съюз. Според статистиката на Евростат разликата между богатите и бедните у нас е 8,3 пъти. Докато за останалите страни в ЕС същата разлика варира средно между 4 и 5 пъти.

Но ето и най-шокиращия факт: Цели 1,1 млн. от общо 2.3 млн. работещи в България граждани, получават заплати под 600 лева. А масово по малките градчета и села се плащат заплати, дори по-ниски от минималната- 510 лева. Като за целта тамошните работодатели водят работниците си на 4-часов работен ден по документи – въпреки че същите работят по 8 часа.

Ние сме убедени, че след тези изобличаващи евро-атлантизма данни, платените прозападни клакьори у нас ще креснат в един глас: „Комунизмът е виновен!“. Но според данните на Евростат, повечето бивши соц. държави са в значително по- добра кондиция от България. От схемата по- долу се вижда, че в Чехия, Естония, Полша и Словакия почти няма хора, живеещи в лишения или ако се намират такива, са в нищожно малък процент, сравнени с България.

Но нека обърнем по- специално внимание на Чехиястраната, в която хората живеещи в недоимък, са най- малко – под 5%, според данните на Евростат. Чехия е сред държавите в ЕС, които продължават да използват националната си валута – чешка крона, и нямат никакво намерение да приемат еврото. Унгария също продължава да използва своя форинт и също категорично отказва да влезе в еврозоната.

Не желаят ли Чехия и Унгария да вдигнат още жизнения си стандарт и да изстрелят националните си икономики във висините, та са се запънали като катили и отказват членство в еврозоната?! Повече от очевидно е, че приемането на еврото не е решението, което ще ни измъкне от бедността и ще стопи социалното неравенство. Защото ключът към фрапиращата бедност и тежката социална несправедливост в България е в управлението на ГЕРБ. Държавата ни се управлява от безотговорна и крадлива шайка. За 10години на власт ГЕРБ срина икономиката и феодализира страната. При това положение няма абсолютно никакво значение каква ще е валутата в обръщение – бедността и социалното неравенство ще продължат да се задълбочават.

Как може в посткомунистическа Чехия, с нейната крона, хората живеещи в лишения да са под 5%, а в посткомунистическа България, която сега се натяга да влезе в еврозоната, бедните да са 30% от населението? Очевидно е за какво става въпрос – за начин на управление, за начин на разпределяне на парите в държавата. И нищо повече от това.

Под знамената на крадливата шайка ГЕРБ и начело с разбойнически главатари като Борисов и Цветанов, България все повече затъва в беднотия. А приемането на еврото не само няма да ни направи богати, но ще ни и закопае тотално. Защото влезем ли в еврозоната, валутният борд ще падне. Финансовата дисциплина, която сега бордът ни налага – ще отпадне. И ще настъпи пълна свободия.

Управляващите ще започнат щастливо и с пълни шепи да гребат от валутният резерв на БНБ, който възлиза на 46 млрд. лева. Пари, които в момента ГЕРБ не могат да докопат… заради валутният борд. Ще започне безконтролно теглене на заеми и за нула време ще се превърнем във втора Гърция. С тази разлика, че за нас ЕС едва ли ще драпа със зъби и нокти да ни спаси.

А и щом след 10-годишно членство в ЕС ударихме дъното по всички социални показатели, дали още по-плътното ни приобщаване към тази потъваща и разпадаща се организация, ще ни спаси?. Въпросът е риторичен.

И дали евро-атлантическата местна мафия ГЕРБ мисли доброто на народа си? Щом Борисов и ко направиха така, че за 10 години да се превърнем в бедняците на Европа, едва ли им пука особено за населението на тази страна.

ГЕРБ вече не се и крият – те се хвалят, че са колониалната администрация на САЩ у нас, както и на проамериканското лоби в ЕС. И дори парадират, че изобщо не им пука за съдбата на колонията България. Те ще я грабят дотогава, докато американските им господари ги държат изкуствено на власт.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*