Сергей Лавров с ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ за Сергей Скрипал и дъщеря му! Виж Тук:

Отказът на Лондон от консулски достъп до екс-сътрудника на ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия може да се разглежда като отвличане или преднамерена изолация. Такова изявление направи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в интервю за италианското списание «Панорама».

„Това е абсолютно неприемливо“, коментира дипломат номер 1 на Москва. Според него, Лондон подменя професионалната работа на експертите в рамките на съответните международни механизми с празни изявления и «мегафонна» дипломация.

Поведението на британските власти предизвиква множество въпроси. В частност, премълчава се информация за дейността на намиращата се недалеко от Солсбъри секретна лаборатория в Портън Даун. Самите пострадали са скрити от британските спецслужби“, каза Лавров.

„Москва на първо място се безпокои за състоянието на здравето на пострадалите, употребени от англичаните в тази провокация“ , добави той.

Известно е, че Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били изписани от болницата в Солсбъри преди няколко седмици. Оттогава са в неизвестност. Тяхна братовчедка също се опитва да се срещне с тях, но Лондон категорично отказва, като дори не й издава виза за Острова.

За последно Юлия Скрипал и братовчедка й говорят по телефона преди няколко седмици. Тогава дъщерята на бившия руския шпионин казва, че двамата са добре и скоро ще бъдат изписани. Оттогава обаче са в неизвестност.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*