Прокуратурата погна Депутатът от ГЕРБ, който Брутално Преби и вкара в болница 73- годишна старица! ВИДЕО:

Прокуратурата погна депутатът от ГЕРБ Костадин Язов във връзка с побоя, в който го обвини възрастна пловдивчанка. Потресаващия скандал избухна този четвъртък!

Депутатът от ГЕРБ в 41- то Народно събрание Костадин Язов е пребил жестоко 73- годишната Стоянка Вътова на улицата пред десетки свидетели. Драмата се е разиграла на 10 май между 14 и 14.30 часа. А прокуратурата вече се е сезирала и изяснява обстоятелствата по случая.

Вследствие на бруталната физическа саморазправа 72-годишната старица влезе в болница. От където даде тайно интервю за медиите, защото от предната вечер входът на болницата бил заварден от полиция. Униформените категорично отказвали да пуснат журналисти в болничното заведение УМБАЛ „Свети Георги“, чиито шефове са назначения на ГЕРБ.

Затова баба Стоянка, въпреки нараняванията си, излезе навън, за да разкаже за жестокия побой, нанесен й от ГЕРБ-депутата Костадин Язов.

Ето какво се е случило: В ранния следобед на 10 май възрастната жена очаквала камион, който да й достави багаж от Англия. Тъй като паркоместата пред блока вечно били окупирани от возилата на клиентите на близкото заведение „Вижън клуб“, живущите имали уговорка с управата на бара, да им освобождават място, когато им се наложи да разтоварят багаж. Затова Стоянка Вътова влязла в заведението, да помоли да й освободят място на паркинга, където да може да спре камиона.

Барманът преместил един автомобил и възрастната жена застанала на освободеното паркомясто, за да го пази. В този момент пристигнал автомобил, който понечил да заеме мястото. Госпожа Вътова му направила знак, че е заето. Но… автомобилът продължил и нагло започнал да я избутва. Жената отстъпила назад, но автомобилът не спрял. И я ударил в краката. Това се повторило няколко пъти, докато я изтикал изцяло от мястото и паркирал.

73- годишната жертва Стоянка Вътова

Жената се опитала да обясни, че очаква камион с багаж за разтоварване и затова мястото й трябва. Вместо това обаче шофьорът – депутатът от ГЕРБ Костадин Язов, който е и шеф на „Електро-енергийния системен оператор” я залял с лавина от псувни. Стоянка Вътова отрече твърденията на Язов, че удряла колата му с чанта. Като заяви, че в себе си носела само портмоне, за да се разплати с куриерската фирма за доставката.

Пред молбите на Вътова, ГЕРБ-депутатът най-безцеремонно излязъл от паркираната вече кола и хлътнал в заведението. А възрастната жена го последвала, за да помоли персоналана „Вижън“ за съдействие. Управителят помолил Костадин Язов да си отмести колата и да освободи място за камиона. Успокоена, че нещата се нареждат, жената излязла от заведението. Но на изхода получила брутален удар в тила от догонилия я вбесен депутат. Толкова силен, че според свидетели, Вътова пада на земята в несвяст.

Посетители на заведението наскачали. А Стоянка Вътова разбрала, че нападателят й е депутат от ГЕРБ по реплика на един от клиентите в заведението към побойника Язов: „Не те ли е срам да биеш възрастна жена, бе, ти си депутат от ГЕРБ“.

След тежкия удар в гръб, който Язов нанесъл на старицата, той се отправил към колата си. Но след като чул, че Вътова го обижда, той тръгнал отново към нея с още по-голяма ярост. Тя се уплашила, но се намесили и други граждани, като един от тях застанал между разбеснелия се Язов и жертвата му.

След като видял, че хората застават пред жената, Костадин Язов се отказал, метнал се на автомобила си и отпрашил с мръсна газ в неизвестна посока.

Малко след това пристигнал роднина на Вътова, който я отвел в болница.

Още няколко свидетели на инцидента разпознават Костадин Язов, като човека, който е ударил с все сила в главата 73-годишната Стоянка Вътова. Язов беше народен представител в 41- то Народно събрание. Където се прослави като депутатът, който нито веднъж не се е изказал от трибуната на Парламента. Но за сметка на това същия би рекорда по задгранични командировки из целия свят за сметка на данъкоплатците. Носител е и на още един приз, макар и неформален- „Най-добър танцьор сред депутатите от ГЕРБ“. А след разпускането на 41-вия парламент, Язов зае поста зам. председател на Надзорния съвет на „Електроенергиен Системен Оператор” ЕАД.

Бившият депутат отказа да коментира случая пред медиите с трогателното и инфантилно оправдание, че законът не му позволявал докато прокуратурата не приключи проверката по случия. Но използва възможността да обвини Вътова, че е скалъпила тази история с цел да му иска обезщетение. Язов съобщи още, че пребитата Стоянка Вътова имала роднина – прокурор, който можело да повлияе на разследването.

Така или иначе, случаят се изяснява. Но остава най- любопитният въпрос: защо входа на болницата се е охранявал от полиция, инструктирана да не допуска медии? И има ли нещо общо с това ГЕРБ. Въпросът ни, разбира се, е риторичен!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*