Обрат! САЩ отново излъгаха света! Ето какво се случи:

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че се отменя срещата му със севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, планирана за 12 юни в Сингапур. Като причина за провала на срещата той поочва „неприкритият гняв и откровена враждебност“ в последните изявления на Ким Чен Ун. Надявам се един ден да се срещнем, допълва той. Според него това е пропусната възможност и „много тъжен момент от историята“.

Днес от Пхенян обявиха, че са спазили обещанието си да взривят тунелите на ядрения полигон, с което разчита да намали напрежението в отношенията с Вашингтон. Става дума за полигон в планините в североизточната част на страната, където бяха проведени 6 от ядрените тестове.

Разрушаването е било наблюдавано от малка група чуждестранни журналисти, подбрани от Северна Корея. Операцията е включвала и унищожаване на наблюдателния пост и охранителни пунктове.

Националната новинарска агенция KCNA твърди, че при експлозиите няма изхвърляне на радиоактивни материали или някакви щети на околната среда.

Южна Корея приветства действията, които нарече „първата значителна стъпка за реализиране на пълното ядрено разоръжаване, за което Северна Корея говори на срещата между двете части на полуострова“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*