Най- големият кошмар на САЩ се сбъдна: ЕВРОПА И РУСИЯ СЕ СЪЮЗИХА! Макрон с Шокиращи признания за васалната роля на ЕС!

„НАТО не изпълни докрай поетите ангажименти към Русия. И това предизвика справедливи опасения у руския народ. Ние не изградихме пространство на доверие, което Русия имаше право да очаква“, заяви най-изненадващо френският президент Еманюел Макрон по време на Световния икономически форум в Санкт Петербург.

В шокиращото си разкаяние, Макрон стигна невиждани висоти. Агресивната политика, която през последните 30 години Алиансът води срещу Русия, той определи като „огромна грешка“. Но, пак според Макрон, вече било настъпило време за промяна. Промяна, инициирана лично от него и именно той поемал ангажимента да работи за това. Но сензационните самопризнания на френския президент не се изчерпаха с това. Той заяви още, че досега Европа е била васал на САЩ, но това също щяло да се промени.

Изказването си Еманюел Макрон направи в отговор на речта на Владимир Путин на същия форум, който коментира активността на НАТО в пограничните райони на Руската Федерация пред последните 30 години. Ето какво каза руския президент:

„Има някакви граници. Червената линия не трябва да бъде преминавана. Отнасяйте се с уважение и към нашите интереси. Ние сме готови, а на какво са готови нашите партньори“.

И поясни:

„След разпада на СССР, западният военен алианс не спря да се приближава към границите на Русия, въпреки поетите през 90-та година ангажименти, че няма да го прави. Най- брутален беше опитът на НАТО да присъедини Украйна. За да го постигне, Западът спретна държавен преврат“, напомни руският президент. „А впоследствие украинските националисти запалиха жестока гражданска война след поредица от издевателства над 14-те милиона етнически руснаци в страната, като най- жестокият акт беше изгарянето на стотици хора, затворени в Профсъюзния дом в Одеса.

САЩ обаче упорито продължават на крепят фашисткото правителство на Петро Порошенко и да го снабдяват с оръжия, които украинската армия използва срещу разбунтувалите се руснаци в Източна Украйна“, завърши Путин.

Предупреждението на руския президент към НАТО е провокирано от особено тревожни събития през последните дни. САЩ решиха отново да провокират Русия, като пратиха към Източна Украйна нови влакови композиции, натоварени с оръжия.

САЩ непрекъснато увеличават военния си контингент в Източна Европа, а съвместните им учения с други държави от НАТО по границите на Русия не секват почти през цялата година. Американците изобщо не крият, че упражняват различни тактики за директни военни действия срещу руската армия.

Но въпреки свръхактивността на американските военни в Източна Европа, Вашингтон допусна сериозни грешки и загуби контрола си върху най- мощните европейски държави Германия и Франция. От години Берлин и Париж настояват за прекратяване на конфронтацията с Русия. Но вместо да ги послуша, САЩ се опита да накаже и тези свои два стари съюзника, като излезе от ядреното споразумение с Иран и заплаши европейските държави със санкции, ако продължат да търгуват с Техеран.

Последва светкавичен разрив между Европа и САЩ, а Меркел и Макрон побързаха да отидат на крака при Путин, за да потърсят съюз с него.

И успяха: Миналата седмица Ангела Меркел договори с Путин сключването на 20 търговски споразумения, само едно от които е изключително важния за Германия „Северен поток-2. И от радост Фрау проговори на руски. Вчера в Москва отиде и Макрон. А резултатът е, че френската фирма „Тотал“ ще участва в строежа на завод за втечнен газ в руския арктически пояс. Безспорно тлъста мръвка за френския бизнес. Сега и Меркел, и Макрон се надпреварват да плюят по САЩ и да пеят хвалебствени дитирамби за Русия. По всичко личи, че Втората студена война е на път да приключи с пълна победа за Русия – поне в Европа!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*